annonse
annonse

Parrot Zik

Tekniskt ymnighetshorn

Zik-hörluren från franska Parrot är fullproppad av tekniskt avancerade lösningar.

Läcker design Automatisk brusreducering Touch-kontroller Bra app
Ingen apt-X-överföring Oengagerat ljud

Förutom bluetooth-elektronik och förstärkare innehåller den en DSP för signalbehandling samt aktiv brusreducering. Hela härligheten är formgiven av kultdesignern Philippe Starck.

Zik är utrustad med sammanlagt fem mikrofoner och en kontaktmikrofon som fångar upp vibrationer i käkbenet. Appen som ingår ger tillgång till ljud-   justeringar och har dessutom en rad virtuella rumseffekter.

Utförandet är läckert, med en huvudbygel i metall och öronkåpor i mattsvart plast. Bortsett från av/på-knappen är skötseln osynlig. En lodrät svepande rörelse på högra kåpan höjer eller sänker volymen, och en vågrät rörelse hoppar mellan låtarna.

När det gäller traditionell hifi är mer elektronik i signalvägen inte nödvändigtvis ett bra recept på bättre ljud. Och sitter du hemma är det en god idé att stänga av allt digitalt trolleri. Brusreduceringen får ljudet av datorns surrande att försvinna i bakgrunden. Men på samma gång blir ljudet mindre frigjort och det går speciellt ut över inspelningens rumsakustik.

Om du behöver brusreducering och du gillar den strama svarta designen kan Zik mycket väl vara rätt lurar. Ljudet är det inget fel på, fast du får mer för pengarna på andra ställen.

 

Förutom bluetooth-elektronik och förstärkare innehåller den en DSP för signalbehandling samt aktiv brusreducering. Hela härligheten är formgiven av kultdesignern Philippe Starck. Zik är utrustad med sammanlagt fem mikrofoner och en kontaktmikrofon som fångar upp vibrationer i käkbenet. Appen som ingår ger tillgång till ljud-   justeringar och har dessutom en rad virtuella rumseffekter. Utförandet är läckert, med en huvudbygel i metall och öronkåpor i mattsvart plast. Bortsett från av/på-knappen är skötseln osynlig. En lodrät svepande rörelse på högra kåpan höjer eller sänker volymen, och en vågrät rörelse hoppar mellan låtarna. När det gäller traditionell hifi är mer elektronik i signalvägen inte nödvändigtvis ett bra recept på bättre ljud. Och sitter du hemma är det en god idé att stänga av allt digitalt trolleri. Brusreduceringen får ljudet av datorns surrande att försvinna i bakgrunden. Men på samma gång blir ljudet mindre frigjort och det går speciellt ut över inspelningens rumsakustik. Om du behöver brusreducering och du gillar den strama svarta designen kan Zik mycket väl vara rätt lurar. Ljudet är det inget fel på, fast du får mer för pengarna på andra ställen.  
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • On-ear-hörlurar
  • Bluetooth 2.1, aktiv brusreducering (med app)
  • Batteritid: 6–18 timmar, beroende på funktionerna
  • Minijack-ljudkabel ingår
  • App: iOS, Android
  • Vikt: 352 gram
  • Pris: 3 200 kr
Pris: 3200,-

Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-