annons
annons
annons

Test av Soundcast OutCast

Perfekt för festen

OutCast är en cylindrisk anläggning som sätter kraft och ljudkvalitet i högsätet. Och har kompromisslös trådlös överföring från iPod.

Ljud & Bild tycker

 • Extremt potent
  Bra upplösning
  Häftig bas
  Förlustfri trådlös överföring

 • Trådlös överföring drar ström
  Inte så bärbar
  Högt pris

annons

OutCast är en ljudanläggning som kan användas både inomhus och utomhus. Storleken i kombination med den stående cylindriska formen påminner närmast om en högteknologisk soptunna med knappar på. På undersidan sitter ett häftigt 8-tums baselement som spelar tillsammans med fyra omnidirektionella element som sitter runt toppen. Alltihop drivs av en kraftig förstärkare på 100 watt.

Uppladdningsbart batteri finns inbyggt. Ge det tre timmar så är det fullt uppladdat, sedan har du enligt SoundCast tio timmars speltid – på full volym!

Musiken kopplas in med minijack-kabel eller via iPod-dockan iCast som ingår och som strömmar ljudet trådlöst från en dockad iPod eller iPhone utan förluster. Hoppa från låt till låt i spellistan direkt på iCast, om du vill. Andra spelare går också att koppla till iCast med minijack. De kan däremot inte styras från anläggningen.

Observera att iCast måste vara ansluten till ett vägguttag, så om du ska till stranden eller parken måste du koppla in musiken med kabel till OutCast. Vi tycker därför att anläggningen gott kunde ha haft bluteooth också.

Ljudet
OutCast låter verkligen häftigt. Den kan spela högre än någon annan testdeltagare, ljudet tjänar verkligen på förstärkareffekten och det stora baselementet. Basåtergivningen är djup, fyllig och kraftig. Hela frekvensregistret återges med fantastisk balans. Sångröster framträder helt klart ur musiken, tack vare ett rent och dynamiskt mellanregister, samtidigt som diskanten är luftig nog för att göra musiken svävande. Eftersom högtalarelementen sitter ganska så tätt finns det inget enormt stereoperspektiv, men det gör ingenting. De som har råd kan dessutom köpa två OutCast och koppla ihop dem. Men det tycker jag personligen inte är nödvändigt.

Ljudkvaliteten känns lika hög trådlöst som med kabel. Synd bara att man är beroende av ett vägguttag för att överföra ljudet trådlöst.

Detta är testets bästa och kraftigaste ljud. Men det kostar fläsk och är definitivt inte det mest bärbara.

 

Fakta

 • 3,5-mm Aux-ingång
 • Trådlöst 2,4 GHz från iPod (iCast)
 • Upp till 100 meters täckning
 • Laddbart batteri
 • Batteritid: 10 timmar
Tillverkare:
Pris:
8.500,-
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .