annons
annons

Tivoli Audio Model One BT

Trådlös klassiker

Ett givet köp för den stilmedvetne som ändå vill ha den senaste tekniken.

Utmärkt design Bra FM-radio Begripliga knappar
Ingen fjärrkontroll Begränsade ljudresurser

Det är tretton år sedan Tivoli släppte sin klassiska Model One och nu är det dags för en uppdatering. Första intrycket är att den ser exakt likadan ut som föregångaren. Det är i och för sig inte dåligt då utseendet gjort att den synts både i inredningsprogram och i designbutikerna. Kvaliteten är utmärkt med lyxigt träkabinett och bra finish. På baksidan hittar man som förr Aux-ingång och inspelnings- och hörlursutgång. Knapparna är rejäla och det är inget snack om vad de gör. En ratt för radiofrekvensen, en volymkontroll och en omkopplare för att välja ljudkälla.

Där hittar man också nyheten med denna modell då det nu finns Bluetooth att välja på. Uppkopplingen från mobilen är enkel och fungerar bra. Dock hade man kanske önskat sig att det fanns en app för fler funktioner, om man inte räknar med deras app för att lyssna på internetradio i mobilen. Och när man använder ingången för extern ljudkälla hade det varit praktiskt med en fjärrkontroll.

Eftersom yttermåtten är relativt små och så mycket av framsidan upptas av knappar får det så klart inte plats någon stor högtalare. Man får därför inte någon djup bas eller speciellt hög volym. Det här är en apparat för att lyssna på musik medan man lagar mat snarare än någon man dundrar på med när man blir danssugen. Vad man däremot får är ett väldigt korrekt och klart ljud. Röster kommer fram bra oavsett om det är tal eller sång och även instrumenten framträder med all önskvärd tydlighet.

Slutsats
Utseendet och byggkvaliteten kan man inte klaga på och det är trevligt att för en gångs skull slippa all plast och metall. Liksom i den vanliga modellen är Model One BT en utmärkt FM-radio med bra mottagning. Att nu också kunna koppla upp mobilen trådlöst är ett stort plus. Ljudet är korrekt och klart men passar bättre på lagom volym i köket än i vardagsrummet. Har du klämt på denna klassiker i designbutiken men tyckt att det känts lite väl dyrt för bara en radio kan det vara dags att slå till nu.

Bästa pris på Tivoli Audio Model One BT
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: Ingen uppgift
  • Ljudkällor: Bluetooth 2.1+EDR, Aux, radio
  • Batteri: Nej
  • Storlek: 11 x 21 x 13 cm
  • Vikt: ca 1,9 kg
Pris: 2500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-