annons
annons

Logitech UE Boombox

Bärbar elegans

Stilfull och portabel men ljudet vill imponera snarare än behaga.

Snygg och välbyggd Portabel Lättanvänd
Få finesser Ingen fjärrkontroll

Logitechs apparat är inget för den som är blyg och inte vill sticka ut. Designen riktigt skriker ”titta på mig”. Det behöver dock inte vara något dåligt och vi gillar faktiskt det avskalade formspråket. Boombox känns väldigt stabil och välbyggd, vilket förstärks av det solida bärhandtaget i aluminium. Det sitter däremot lite väl nära apparaten för den som har stora händer. På den ena blå kortsidan sitter gömda volymkontroller och på den andra hittar vi en ljudingång om man vill ansluta en ljudkälla med sladd.

Tyvärr får man inte med någon fjärrkontroll för dessa tillfällen. Det finns inte heller någon app för att tillföra fler funktioner eller inställningar som det gjorde med Logitechs AirPlay-högtalare. Bluetooth-anslutningen är enkel och vi gillar att man kan ha upp till åtta enheter sparade och till och med använda tre stycken samtidigt. Det är också praktiskt med laddbart batteri och det räcker tillräckligt länge för en utflykt eller grillafton i trädgården.

Med tanke på att det är en UE-högtalare hade vi väntat oss ett lika utmärkt ljud som från AirPlay-högtalaren UE Air Speaker. Men ljudet känns obalanserat. Man får ganska mycket bas men faktiskt på bekostnad av mellanregistret som drunknar i den bombastiska ljudbilden. Diskanten är däremot klar och distinkt. Apparaten gör därför skäl för sitt namn. Det här är en boombox som man ska ta med sig till stranden och imponera med, inte något man sitter hemma och myser med i soffan.

Slutsats
Vill man ha en snygg bärbar musikapparat att ta med sig till parken så behöver man inte skämmas för UE Boombox. Den är gediget byggd och utstrålar kvalitet. Bärhandtag och hygglig batteritid gör den dessutom lätt att ha med sig. Hanteringen kunde inte vara enklare men så gör den också bara en enda sak. Några fler finesser hade inte skadat och för att vara en apparat med Ultimate Ears-märkningen så hade vi väntat oss mer av ljudet. Det är överdrivet och imponerande snarare än finstämt och korrekt.

Bästa pris på Logitech UE Boombox
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: Ingen uppgift
  • Ljudkällor: Bluetooth, Aux
  • Batteri: 10 h
  • Storlek: 39 x 8 x 16 cm
  • Vikt: 2,0 kg
Pris: 2300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-