annons
annons

LG ND5520N Dual docking speaker

Finessrik dubbeldäckare

Generöst med ljudkällor samt dockning för både Apple och Android.

Många anslutningar Utmärkt app Radio och väckarklocka
Android-dockning laddar endast Förvirrande kontroller

Denna apparat är långt ifrån bara en trådlös högtalare. Förutom en FM-radio och väckarklocka har den hela två dockningskontakter på ovansidan. Både en för den äldre Apple-kontakten samt en micro-USB för Android-mobiler. Värt att notera är dock att Android-kontakten bara laddar mobilen, ljudet får man överföra med Bluetooth.

För en gångs skull finns det många sätt att kontrollera apparaten. Framsidans teckenfönster är tryckkänsligt så att man kan välja ingång och volym. En liten fjärrkontroll ger ytterligare möjligheter. Men vill man få fullständig kontroll så laddar man ner appen till Apple eller Android. Därifrån kan man inte bara välja musik och ställa in olika ljudprofiler utan även ställa in väckarklockan. Det behövs då knapparna för detta på apparaten obegripligt nog är placerade på baksidan. Och radiostationer kan visserligen väljas från appen men måste programmeras från fjärrkontrollen. Förvirrande.

Med tanke på den beskedliga prislappen och alla finesser man får på köpet så väntade vi oss inga storverk från högtalarna. Mycket riktigt så är ljudet obalanserat med en vass diskant och ett basregister som inkräktar på mellanregistret. Framför allt saknas finess och ljudbilden grötar lätt ihop sig så att detaljer försvinner. Men har man inga speciella krav på kvalitet så gör den ändå jobbet. Det finns tillräckligt med bas för listmusiken och det går att spela tillräckligt högt utan distorsion.

Slutsats
LG:s apparat är en utmärkt musikapparat för nattduksbordet då den har väckarklocka. Man har ett rikt urval av musikkällor att välja mellan, inklusive radio. Men det är lite missvisande att påstå att den har Android-dockning då man endast får laddning av mobilen. Musiken måste fortfarande överföras via Bluetooth. Även styrningen är flexibel då man både har en fjärrkontroll och en utmärkt smartmobil-app. Ljudet är så bra man kan förvänta sig av den billigaste apparaten, okej men inte mer.

Bästa pris på LG ND5520N Dual docking speaker
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 2x15 W
  • Ljudkällor: Bluetooth, Aux, FM, USB, iPod, Android
  • Batteri: Nej
  • Storlek: 44 x 15 x 12 cm
  • Vikt: 2,3 kg
Pris: 1800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-