annons
annons

Audio Technica ATH-ES10

Exklusiv hörlur

Luxuös design kan inte dölja det faktum att detta är ett par seriöst bra hörlurar. Med ett seriöst pris.

Plus
Trots att de är små får du en stor och fyllig ljudbild med behaglig klangbalans. Hörlurarna ser exklusiva ut och kvaliteten är mycket hög. De här kan du trivas med länge, vilken sorts musik du än gillar.
Minus
Vi tycker inte att en bärbar hörlur i den här prisklassen ska sakna mikrofon. Ljudet hade kunnat vara lite friskare om vi ska vara kritiska, och de hala öronkuddarna gör att lurarna inte alltid sitter så bra på öronen.

Marknaden svämmar över av hörlurar som ingen har hört talas om förut. Audio Technica är däremot ett väletablerat namn i branschen. De gör hörlurar för absolut allt, även för designintresserade musikälskare. Och den här, ATH-ES10, befinner sig i en exklusiv klass bland bärbara hörlurar.

Studiomodellen M50 är en av våra klara favoriter sedan tidigare och Audio Technica är ett av få märken som kan göra välljudande hörlurar med elektronisk brusreducering, som i ATH-NC7b.

Den lilla modellen vi testar här är avsedd för bärbart bruk. Trots att den inte har fjärrkontroll eller mikrofon till mobilen. Vikten är på pricken 200 gram och de slutna kåporna är så små att de vilar utanpå öronen i stället för att omsluta dem. Men komforten är bra ändå. Och det är utförandet också, med slutna kåpor som är inkapslade i titanhus. Det håller vikten nere och styvheten uppe.

Men det är inte bara på utsidan som Audio Technica har satsat pengar. På insidan sitter ovanligt stora, 53-millimeters membran stabilt förankrade i en baffel av formgjuten glasfiber som ska ge maximal styvhet och reducera resonanser.

Bärbara hörlurar för finsmakare, med andra ord.

Tyvärr går det inte att fälla ihop ES10 helt och hållet, bara att platta till dem. De är dock inte så stora att det är obekvämt att ha dem hängande om halsen. Fast allra bäst är naturligtvis att ha dem på huvudet. Då kan man verkligen njuta av den stora ljudbildens fylliga klang och bara drömma sig bort i de varma tonerna och den behagliga presentationen.

De här hörlurarna låter aldrig aggressivt, även om de tål hela 2 000 mW effekt, och emellanåt kan det vara lockande att vrida upp volymen en del. Basen är inte lika stram som i Sennheiser Momentum, fast desto fylligare. Mellanregistret är nog skarpare fokuserat i Momentum och ännu mer transparent i B&W P7. Men storleken gör ATH-ES10 i allra högsta grad bärbara.

Audio Technica-lurarna briljerar med en utpräglat behaglig ljudbild och har en mäktig basåtergivning som är rik på varm tonal klang och ett fylligt mellanregister. Aningen friskare diskant och en mer transparent ljudbild skulle ha givit ES10 maxpoäng.

 

Bästa pris på Audio Technica ATH-ES10
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Sluten hörlur
  • 53-mm element
  • 42 ohm, 102 dB
  • 200 gram
  • 5 300 kr
  • bergsala.se
Pris: 5300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-