annons
annons
annons

Test av Audio Pro Addon T9

Toppklass till bottenpris

Mindre till storlek och pris men minst lika bra som förra årets bästa trådlösa högtalare.

Ljud & Bild tycker

  • Fantastiskt kontrollerat ljud. Kan kompletteras med subwoofer och kopplas trådlöst till andra högtalare.

  • Inga direkta finesser eller app för fler funktioner.

annons

Förra året sopade Audio Pro hem priset för Bästa trådlösa högtalare med sin Addon T10. Och nu har T9 kommit där man bantat både storleken och prislappen. Men så mycket mer har man klokt nog inte gjort. Det är fortfarande en stilren design med en utmärkt byggkvalitet som skvallrar om att man inte håller på med något trams. Det här är hifi, inte någon lekstuga. Det enda lekfulla är att den kan fås i orange, förutom svart eller vitt.

På baksidan hittar vi en Aux-ingång samt en USB-kontakt som gör att man kan ladda mobilen medan man spelar. Samt den baskontroll vi efterlyste på T10! Annars är det Bluetooth för hela slanten som gäller med T9. Självklart stöder högtalaren AptX som ger bättre ljudkvalitet, förutsatt att din musikspelare också stöder det. Vill man bygga ut med flera högtalare kan man faktiskt stoppa in Audio Pros trådlösa mottagare och komplettera med högtalare från Living-serien.

Trots det bantade formatet påminner T9 mycket om sin storebror i ljudet. Det är en välrundad ljudupplevelse där man lätt glömmer bort att det är en liten Bluetooth-högtalare man lyssnar till. Oavsett musikstil så hänger den med i svängarna utan att låta det minsta ansträngd.  Däremot är det inte samma imponerande bastryck som från exempelvis Marshall Stanmore, men om man saknar det finns det utgång för subbas på baksidan.

Slutsats
Audio Pro har levererat en strålande uppföljare till förra årets bästa trådlösa högtalare. Liksom med T10 är det här en produkt som bara gör en sak, att spela upp din musik via Bluetooth. Men den gör det så bra att man inte kan tro sina öron. Man kan dessutom koppla till subbas och fler trådlösa högtalare. När Audio Pro både har lyckats att banta priset och storleken utan att det går ut över musikupplevelsen så är det testets självklart bästa köp. Hatten av, vi är imponerade.

Fakta

  • Frekvensomfång: 48 Hz-22 kHz
  • Uteffekt: 2 x10 W + 1 x 30 W
  • Anslutningar: BT 4,0 EDR + AptX, Aux
  • Batteri: -
  • Mått: 14 x 28 x17 cm
  • Pris: 2 300 kronor
  • audiopro.se
Tillverkare:
Audio Pro
Pris:
2.300,-
Importör:
Audio Pro
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons