annonse
annonse
annonse

Audio Pro Addon T10

Vacker att se på – trevlig att lyssna på

Trådlösa högtalare är högsta mode, men få av dem låter lika bra som den här.

Kraftfullt ljud Stilren design Finns i olika färger
Inte AirPlay Inga tonkontroller

De kan en del om högtalare hos Audio Pro. De har kammat hem otaliga höga betyg för sina välljudande och billiga högtalare. Mycket för pengarna, ingen tvekan om saken, men på senare tid har konkurrensen hårdnat och man måste leta efter nya marknader. Till exempel trådlösa högtalare. Många spår att det kommer bli nästa stora grej på hifi-marknaden, och det finns gott om högtalarmärken som insett det. Men alla lyckas inte. Åtminstone inte lika bra som Audio Pro.

Addon T10 är en 32 cm bred och kompakt högtalare. Och bara det. Ingen radio, ingen CD-spelare, ingen docka. Bara trådlöst. Via bluetooth, så att man kan strömma musiken från alla enheter, oavsett vilken smartmobil, surfplatta eller laptop man har.

Högtalaren finns i svart och i en tuff orange mattlack med skinnöverdragna handtag, vilket måhända är lite för mycket för en så välgjort diskret design. Utförandet är felfritt, med två analoga ljudingångar på baksidan, en subbasutgång och en USB-laddningskontakt. Fjärrkontrollen i solid aluminium styr volym, ingång, dämpning av ljudet och av/på. Någon form av tonkontroller finns inte och högtalaren har inte AirPlay heller. Bara bluetooth 4.0 med aptX-kodning, som ger högsta möjliga ljudkvalitet via bluetooth.

Två diskanter flankerar en 13-cm mellanregisterbas i ett basreflexkabinett. Som är vinklat bakåt för att ljudet ska spridas bättre, som det heter så fint.

Så fort man parat ihop högtalaren med mobilen är det bara att spänna fast säkerhetsbältena. För Addon T10 kan spela högt, och gör det med en självsäkerhet som får andra trådlösa högtalare att framstå som uttorkade blomlådor.

Basen är mäktig och potent och även om man kör volymen i botten håller den digitala förstärkaren (2×20 plus 1×40 watt) koll på basen. T10 låter aldrig hårt eller skärande. Men jösses så högt den spelar. Med Nick Caves ”Stagger Lee” på full sprutt hamrades den mörka musiken fast i väggarna. Trots tyngden var ljudbilden klar som dagen och det var inga problem alls att hänga med i texten.

Finkänsligare musik från Mendelssohn och pianokonserter av Beethoven fungerade över all förväntan. Just där hade jag kunnat tänka mig en tonkontroll för att justera klangbalansen lite grand, men bara lite. Audio Pro-högtalaren spelade nämligen fenomenalt bra med allt möjligt och är tveklöst ett billigt och ytterst bra alternativ till Genevas högtalare.

Addon T10 ger väldigt mycket kvalitetsljud för pengarna. Och är kanske den bästa av alla mellanstora trådlösa högtalare vi har testat. En version med batteridrift skulle kunna vara den ultimata bärbara högtalaren, och för alla som hellre vill ha AirPlay finns det en version som heter Allroom Air som fixar den saken. Fast den finns inte i orange…

De kan en del om högtalare hos Audio Pro. De har kammat hem otaliga höga betyg för sina välljudande och billiga högtalare. Mycket för pengarna, ingen tvekan om saken, men på senare tid har konkurrensen hårdnat och man måste leta efter nya marknader. Till exempel trådlösa högtalare. Många spår att det kommer bli nästa stora grej på hifi-marknaden, och det finns gott om högtalarmärken som insett det. Men alla lyckas inte. Åtminstone inte lika bra som Audio Pro. Addon T10 är en 32 cm bred och kompakt högtalare. Och bara det. Ingen radio, ingen CD-spelare, ingen docka. Bara trådlöst. Via bluetooth, så att man kan strömma musiken från alla enheter, oavsett vilken smartmobil, surfplatta eller laptop man har. Högtalaren finns i svart och i en tuff orange mattlack med skinnöverdragna handtag, vilket måhända är lite för mycket för en så välgjort diskret design. Utförandet är felfritt, med två analoga ljudingångar på baksidan, en subbasutgång och en USB-laddningskontakt. Fjärrkontrollen i solid aluminium styr volym, ingång, dämpning av ljudet och av/på. Någon form av tonkontroller finns inte och högtalaren har inte AirPlay heller. Bara bluetooth 4.0 med aptX-kodning, som ger högsta möjliga ljudkvalitet via bluetooth. Två diskanter flankerar en 13-cm mellanregisterbas i ett basreflexkabinett. Som är vinklat bakåt för att ljudet ska spridas bättre, som det heter så fint. Så fort man parat ihop högtalaren med mobilen är det bara att spänna fast säkerhetsbältena. För Addon T10 kan spela högt, och gör det med en självsäkerhet som får andra trådlösa högtalare att framstå som uttorkade blomlådor. Basen är mäktig och potent och även om man kör volymen i botten håller den digitala förstärkaren (2x20 plus 1x40 watt) koll på basen. T10 låter aldrig hårt eller skärande. Men jösses så högt den spelar. Med Nick Caves ”Stagger Lee” på full sprutt hamrades den mörka musiken fast i väggarna. Trots tyngden var ljudbilden klar som dagen och det var inga problem alls att hänga med i texten. Finkänsligare musik från Mendelssohn och pianokonserter av Beethoven fungerade över all förväntan. Just där hade jag kunnat tänka mig en tonkontroll för att justera klangbalansen lite grand, men bara lite. Audio Pro-högtalaren spelade nämligen fenomenalt bra med allt möjligt och är tveklöst ett billigt och ytterst bra alternativ till Genevas högtalare. Addon T10 ger väldigt mycket kvalitetsljud för pengarna. Och är kanske den bästa av alla mellanstora trådlösa högtalare vi har testat. En version med batteridrift skulle kunna vara den ultimata bärbara högtalaren, och för alla som hellre vill ha AirPlay finns det en version som heter Allroom Air som fixar den saken. Fast den finns inte i orange…
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Audio Pro Addon T10
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Bluetooth-högtalare
  • USB-laddning
  • 2 linjeingångar
  • Fjärrkontroll
  • Pris: 3 000 kr
Pris: 3000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.