annons
annons

Samsung WB750

Prisvärd långzoom

Håller man i plånboken och inte har för höga krav är WB750 ett utmärkt val.

Priset Bildkvaliteten utomhus
Blixten Hanteringen Ingen GPS

Vi hann tyvärr inte få in den nya WB850F till testet men denna modell är fortfarande aktuell. Ett snabbskjutarläge med 10 bilder per sekund låter bra, men att WB750 då bara kan ta 8 bilder är lite av en besvikelse. Filmläget är medelbra men det är positivt att man kan knäppa en bild medan man filmar. Bland finesserna märks HDR-läge för motiv med stor kontrast, panorama med förhandsgranskning och 3D-foto för den som vill leka med sådant.

Byggkvaliteten är bra och vi uppskattar särskilt det gummiartade greppet som gör att kameran sitter säkert i handen. Funktionsratten har lite märkliga val där ett kreativt filmläge tydligen är viktigare än att komma åt alla de halvautomatiska lägena som åtminstone vi använder betydligt oftare. Knapparna sitter lite väl nära fyrvägskorset som dessutom är ett hjul, vilket gör att man lätt slinter när man trycker. Snabbmenyknappen är dock mycket praktisk för att komma åt de vanligaste inställningarna.

Optiken är över förväntan och har ingen störande förvrängning varken i vidvinkel eller i full tele, där den optiska bildstabiliseringen hjälper till att få skarpa bilder. Makroläget står också ut som ovanligt bra. När WB750 väl fokuserar gör den ett hyggligt jobb i dåliga ljusförhållanden men man ska akta sig för att använda den långsamma blixten. Utomhus, där de flesta nog ändå använder semesterkameran, tar den riktigt bra bilder med bra skärpa, korrekt vitbalans och naturliga färger.

Slutsats
En välbyggd kamera med många funktioner och ett lågt pris, då måste det väl vara något lurt? Det man kan bli besviken på är att vissa av funktionerna inte är så användbara som de låter och att hanteringen inte alltid är den bästa. Man ska också undvika blixten. Men annars är WB750 faktiskt en riktigt bra kamera för priset som tar förvånansvärt bra bilder utomhus. Så är det där man har tänkt sig hålla till på semestern och man vill ha en fickvänlig kamera med lång zoom till ett bra pris är det bara att slå till.

Vi hann tyvärr inte få in den nya WB850F till testet men denna modell är fortfarande aktuell. Ett snabbskjutarläge med 10 bilder per sekund låter bra, men att WB750 då bara kan ta 8 bilder är lite av en besvikelse. Filmläget är medelbra men det är positivt att man kan knäppa en bild medan man filmar. Bland finesserna märks HDR-läge för motiv med stor kontrast, panorama med förhandsgranskning och 3D-foto för den som vill leka med sådant. Byggkvaliteten är bra och vi uppskattar särskilt det gummiartade greppet som gör att kameran sitter säkert i handen. Funktionsratten har lite märkliga val där ett kreativt filmläge tydligen är viktigare än att komma åt alla de halvautomatiska lägena som åtminstone vi använder betydligt oftare. Knapparna sitter lite väl nära fyrvägskorset som dessutom är ett hjul, vilket gör att man lätt slinter när man trycker. Snabbmenyknappen är dock mycket praktisk för att komma åt de vanligaste inställningarna. Optiken är över förväntan och har ingen störande förvrängning varken i vidvinkel eller i full tele, där den optiska bildstabiliseringen hjälper till att få skarpa bilder. Makroläget står också ut som ovanligt bra. När WB750 väl fokuserar gör den ett hyggligt jobb i dåliga ljusförhållanden men man ska akta sig för att använda den långsamma blixten. Utomhus, där de flesta nog ändå använder semesterkameran, tar den riktigt bra bilder med bra skärpa, korrekt vitbalans och naturliga färger. Slutsats En välbyggd kamera med många funktioner och ett lågt pris, då måste det väl vara något lurt? Det man kan bli besviken på är att vissa av funktionerna inte är så användbara som de låter och att hanteringen inte alltid är den bästa. Man ska också undvika blixten. Men annars är WB750 faktiskt en riktigt bra kamera för priset som tar förvånansvärt bra bilder utomhus. Så är det där man har tänkt sig hålla till på semestern och man vill ha en fickvänlig kamera med lång zoom till ett bra pris är det bara att slå till.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung WB750
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Upplösning: 12,5 Mp
  • Bildsensor: 1/2,3 tum  bakbelyst CMOS
  • Zoom: 18x (24-432 mm)
  • Bländartal: F3,2–5,8
  • Filmning: 1080p 30 bps
  • Skärm: 3 tum 0,46 Mp
  • Batteri: 220 bilder
Pris: 2300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-