annons
annons

Sammanfattning

Hårtslående lättviktare

Vem kunde ana att de minsta högtalarna har det bästa ljudet?

Det går inte att bortse från att storleken räknas när det handlar om högtalare. Därför har golvhögtalare automatiskt en fördel om man jämför med stativhögtalare och det handlar om bas och ljudtryck. Av samma skäl är det också skillnad på de olika golvhögtalarna i detta test. Även om alla ligger kring en meters höjd så har de olika bestyckning och konstruktioner som ger dem vitt skilda egenskaper.

De supersmala och lättmöblerade högtalarna från System Audio och Scansonic har en rapp, distinkt och dynamisk spelstil, fast djupbasen lyser med sin frånvaro. Yamaha spelar däremot bas för fulla muggar, men saknar dessvärre en smula precision. Pioneer har kanske de allra läckraste högtalarna, men ljudet är lite för försiktigt och tillbakadraget för att tillfredsställa oss till 100 %.

Testets fyra bästa högtalare kommer från DALI, Tannoy, Monitor Audio och Boston Acoustics. Boston Acoustics A360 är störst av alla och levererar ett otroligt fylligt och välnyanserat ljud, även om skillnaderna inte är så stora som man skulle kunna tro. DALI Zensor 7 kommer faktiskt riktigt nära, till ett betydligt lägre pris. Allra mest imponerade är vi över Tannoy Mercury V4 som egentligen låter bättre än en högtalare för lite drygt 5 000 kronor borde få göra – fast vi klagar inte och belönar den med en välförtjänt Bästa köp-utmärkelse.

Tester kan dock bara ha en enda vinnare och förvånansvärt nog är det faktiskt den allra minsta deltagaren som kammar hem segern den här gången. Den solklart bästa högtalaren enligt testkriterierna är Monitor Audio Bronze BX5. Vi är genuint imponerade över hur stort och kraftfullt ljud Monitor Audio har lyckats få ut ur de här små och lättmöblerade högtalarna. Bäst i test!

Det går inte att bortse från att storleken räknas när det handlar om högtalare. Därför har golvhögtalare automatiskt en fördel om man jämför med stativhögtalare och det handlar om bas och ljudtryck. Av samma skäl är det också skillnad på de olika golvhögtalarna i detta test. Även om alla ligger kring en meters höjd så har de olika bestyckning och konstruktioner som ger dem vitt skilda egenskaper. De supersmala och lättmöblerade högtalarna från System Audio och Scansonic har en rapp, distinkt och dynamisk spelstil, fast djupbasen lyser med sin frånvaro. Yamaha spelar däremot bas för fulla muggar, men saknar dessvärre en smula precision. Pioneer har kanske de allra läckraste högtalarna, men ljudet är lite för försiktigt och tillbakadraget för att tillfredsställa oss till 100 %. Testets fyra bästa högtalare kommer från DALI, Tannoy, Monitor Audio och Boston Acoustics. Boston Acoustics A360 är störst av alla och levererar ett otroligt fylligt och välnyanserat ljud, även om skillnaderna inte är så stora som man skulle kunna tro. DALI Zensor 7 kommer faktiskt riktigt nära, till ett betydligt lägre pris. Allra mest imponerade är vi över Tannoy Mercury V4 som egentligen låter bättre än en högtalare för lite drygt 5 000 kronor borde få göra – fast vi klagar inte och belönar den med en välförtjänt Bästa köp-utmärkelse. Tester kan dock bara ha en enda vinnare och förvånansvärt nog är det faktiskt den allra minsta deltagaren som kammar hem segern den här gången. Den solklart bästa högtalaren enligt testkriterierna är Monitor Audio Bronze BX5. Vi är genuint imponerade över hur stort och kraftfullt ljud Monitor Audio har lyckats få ut ur de här små och lättmöblerade högtalarna. Bäst i test!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Sammanfattning
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-