annons
annons

Pioneer S-31-LR

Imponerar med läcker design

Pioneer-högtalarna är smala och lättmöblerade, och har ett fylligt ljud som bara saknar lite upplösning.

Fylligt och varmt ljud.
Tillbakadragen diskant. Tungdriven.

I  stället för en heltäckande grill har S-31-LR små runda fronter som täcker varje högtalarelement. Alla på redaktionen är överens om att det ger ett mycket smakfullt utseende, och i kombination med den runda formen på kabinettet kan Pioneer mycket väl ha den läckraste testdeltagaren den här gången.

Basporten sitter på undersidan, vilket kan innebära att högtalarna är enklare att möblera med när det gäller avstånd till sido- och bakväggen.

Basen är fylligare och djupare än i System Audio Saxo 30. Basgitarren och bastrumman i Maria Solheims ”Blue Painting” får bättre tyngd och fyllighet. Basåtergivningen är däremot trögare och har inte en lika levande och komplex tonstruktur. Tonerna smälter med andra ord ihop mer. Och eftersom diskanten är mer tillbakadragen och matt framträder Marias röst inte lika tydligt och urskiljs inte heller lika klart från låtens manliga gästsångare. Ljudbilden är överlag mörkare och mattare.

Det är också väsentligt att högtalarnas känslighet bara är 85 dB, vilket rent praktiskt innebär att du måste ha dubbelt så mycket förstärkarkraft för att spela lika högt som med många andra testdeltagare – och det kan innebär att förstärkaren blir dyrare, vilket ju är en nackdel när man är ute efter billigt och bra ljud.

I  stället för en heltäckande grill har S-31-LR små runda fronter som täcker varje högtalarelement. Alla på redaktionen är överens om att det ger ett mycket smakfullt utseende, och i kombination med den runda formen på kabinettet kan Pioneer mycket väl ha den läckraste testdeltagaren den här gången. Basporten sitter på undersidan, vilket kan innebära att högtalarna är enklare att möblera med när det gäller avstånd till sido- och bakväggen. Basen är fylligare och djupare än i System Audio Saxo 30. Basgitarren och bastrumman i Maria Solheims ”Blue Painting” får bättre tyngd och fyllighet. Basåtergivningen är däremot trögare och har inte en lika levande och komplex tonstruktur. Tonerna smälter med andra ord ihop mer. Och eftersom diskanten är mer tillbakadragen och matt framträder Marias röst inte lika tydligt och urskiljs inte heller lika klart från låtens manliga gästsångare. Ljudbilden är överlag mörkare och mattare. Det är också väsentligt att högtalarnas känslighet bara är 85 dB, vilket rent praktiskt innebär att du måste ha dubbelt så mycket förstärkarkraft för att spela lika högt som med många andra testdeltagare – och det kan innebär att förstärkaren blir dyrare, vilket ju är en nackdel när man är ute efter billigt och bra ljud.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Pioneer S-31-LR
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Tvåvägs golvhögtalare
  • Impedans: 6 ohm
  • Känslighet: 85 dB
  • Omfång: 38–40 000 Hz
  • Mått: 20 x 101 x 23 cm
  • Färg: Svart eller ljust trä
Pris: 5600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-