annons
annons

Monitor Audio Bronze BX5

Rena rama bomben!

Det här är testets minsta högtalare, men det kan man inte tro när man hör hur den låter – tvärtom!

Stor och exakt ljudbild. Tydligt mellanregister. Liten och lättplacerad.
Aningen behärskade övertoner.

Pyttelilla Bronze BX5 från Monitor Audio har ett tjusigt utförande och ett praktiskt format. Det smala kabinettet har rundade formar och tygfronten sätts fast med magneter i stället för fula plastpluggar. Det ger högtalarna ett prydligt utseende oavsett om man har på eller av tygfronten. Bronze-serien har ingen snofsig vit pianolack, men den svarta träimitationen lär tilltala dem som föredrar att högtalarna inte gör för mycket väsen av sig i vardagsrummet.

Ljudet är definitivt inte diskret. Bronze BX5 har ett spänstigt ljud som omedelbart faller testpanelen i smaken. Här får man en större, mer tydligt tecknad ljudbild med mer ”kropp” i sångrösterna än man skulle kunna förvänta sig av en så liten högtalare. Det hörs särskilt tydligt på Maria Solheims röst, som låter skrämmande realistisk. Mellanregistret är fylligt, med påtagligt tryck och tyngd utan att det låter vare sig tunt eller vasst. Monitor Audio-högtalarna påminner faktiskt om Tannoy Mercury V4: båda har en stor och imponerande ljudbild, men vi tycker att BX5 gör det lite enklare att skilja röster och instrument från varandra. Vi gissar att det kan bero på att det mer kompakta kabinettet utsätts för mindre resonanser och färgningar.

Bronze BX5 har rent allmänt en ganska så varm klang, med fylligt bas- och mellanregister medan diskanten är behärskad – somliga föredrar måhända lite mer intensitet i övertonerna. Trycket i basen är inte riktigt som hos Bostons stora A360, men det finns en fin balans och fyllighet längre upp i basregistret, samtidigt som BX5 kan spela både högt och rent.

På det stora hela är ljudet osedvanligt väl avstämt för att komma från en högtalare i den här prisklassen!

Pyttelilla Bronze BX5 från Monitor Audio har ett tjusigt utförande och ett praktiskt format. Det smala kabinettet har rundade formar och tygfronten sätts fast med magneter i stället för fula plastpluggar. Det ger högtalarna ett prydligt utseende oavsett om man har på eller av tygfronten. Bronze-serien har ingen snofsig vit pianolack, men den svarta träimitationen lär tilltala dem som föredrar att högtalarna inte gör för mycket väsen av sig i vardagsrummet. Ljudet är definitivt inte diskret. Bronze BX5 har ett spänstigt ljud som omedelbart faller testpanelen i smaken. Här får man en större, mer tydligt tecknad ljudbild med mer ”kropp” i sångrösterna än man skulle kunna förvänta sig av en så liten högtalare. Det hörs särskilt tydligt på Maria Solheims röst, som låter skrämmande realistisk. Mellanregistret är fylligt, med påtagligt tryck och tyngd utan att det låter vare sig tunt eller vasst. Monitor Audio-högtalarna påminner faktiskt om Tannoy Mercury V4: båda har en stor och imponerande ljudbild, men vi tycker att BX5 gör det lite enklare att skilja röster och instrument från varandra. Vi gissar att det kan bero på att det mer kompakta kabinettet utsätts för mindre resonanser och färgningar. Bronze BX5 har rent allmänt en ganska så varm klang, med fylligt bas- och mellanregister medan diskanten är behärskad – somliga föredrar måhända lite mer intensitet i övertonerna. Trycket i basen är inte riktigt som hos Bostons stora A360, men det finns en fin balans och fyllighet längre upp i basregistret, samtidigt som BX5 kan spela både högt och rent. På det stora hela är ljudet osedvanligt väl avstämt för att komma från en högtalare i den här prisklassen!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Monitor Audio Bronze BX5
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 2,5-vägs golvhögtalare
  • Impedans: 8 ohm
  • Känslighet: 90 dB
  • Omfång: 36–30 000 Hz
  • Mått: 17 x 87 x 25 cm
  • Färg: Svart, ljus ek, mörk valnöt
Pris: 6500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-