annonse
annonse

7 Bluetooh-bergsprängare

Låt asfalten brinna!

Ta med dig det tunga ljudet och bli kung i dina hoods. Bärbara Bluetooth-högtalare har tagit över efter bergsprängarna, men än finns det liv i de gamla bjässarna.

Ljud handlar om livsstil och modern livsstil är rörlig. Därför ska det vara handtag på stereon nu för tiden, så att man kan ta den med sig ut i det fria, in i asfaltsdjungeln – eller bara ut på balkongen.
I det här testet har vi letat reda på de sju häftigaste, roligaste eller snyggaste bärbara trådlösa högtalarna och låtit dem göra upp med varandra. Trådlösa högtalare finns i många storlekar men här har vi fått tag på de tyngsta, som ändå går att bära runt på. De ska med andra ord gå på batteri.

picture2
<
>
(Foto: Tillverkare)

Den bärbara Bluetooth-högtalaren har nästan tagit över efter 1980-talets bergsprängare. Kassettdäck, radio och CD-spelare är utbytt mot trådlös musikströmning från mobilen. I alla fall nästan, några några av de gamla bjässarna från den gamla goda tiden finns fortfarande med, fast i moderniserad form.
När det gäller batteridriften så är det en stor fördel att välja en modell med inbyggt uppladdningsbart batteri. Traditionella alkaliska batterier innebär visserligen en större frihet eftersom man kan byta batterier på ett ögonblick och fortsätta med festen. Men friheten har sitt pris: Det kostar utan vidare 200 kronor att fylla batterifacket på de största modellerna!

Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Harman Kardon Go + Play 3 000kr
Klipsch The One 3 500 kr
Marshall Kilburn 1 800 kr
Philips PX840T 1 800 kr
JVC Boom Blaster RV-NB100B 3 700 kr
B&O Play Beolit 17 4 700 kr
Superstar Monster Blaster 3 000 kr

Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-