annons
annons

Sony RDP-XA700iP

Exklusiv

Sonys högtalare är en av de mest välljudande vi hört men så kostar den också därefter.

Enkel installation Bra ljud Lyxigt intryck
Mager app Priset

Sony och Altec Lansing har båda valt samma kilform på sina högtalare, men där Altec Lansing ser bättre ut på håll så känns Sonys exklusivare på nära håll. Här är det finare tyg över grillen och förtroendeingivande metall och en vikt som matchar. Anslutningarna är ganska sparsmakade men en rejäl dockningskontakt döljer sig i fronten. På ovansidan finns knappar för att välja källa, uppdatera den inbyggda mjukvaran och justera volymen.

Sonys instruktioner slösar sidor på krångliga nätverksinstallationer innan de till slut nämner att man även kan ladda ner en app och välja nätverk på skärmen. Appen gör annars inte så mycket förutom att bjuda på en klocka och väckningsfunktioner.

När man drar igång högtalaren märker man snabbt att ljudet matchar utseendet. Det märks att insidan är lika påkostad som utsidan, med en bra DSP och magnetic fluid-element. Ljudet är fylligt, välbalanserat och förvånansvärt djupt. En så pass väl kontrollerad bas är ovanlig bland den här typen av högtalare.

Slutsats
Sony imponerar med sina nya AirPlay-högtalare. Finishen och kvalitetskänslan är utmärkt med distinkta kontroller och till och med en dämpad utfällning av den gömda dockningskontakten. Inkopplingen är lätt när man väl insett att det finns en app som gör jobbet enklare men vi hade önskat att man kunnat göra mer med appen än att visa en klocka. Ljudet är lika fint som utsidan och trots den saftiga prislappen måste det bli en testvinst för denna pärla.

Bästa pris på Sony RDP-XA700iP
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 60 watt
  • Frekvensomfång: 100 Hz-10 kHz
  • Anslutningar: Ethernet, Aux, dockning
  • Fjärr: Nej
Pris: 4700:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-