annons
annons

Nocs NS2

Stereohögtalarna

Snygga små praktiska högtalare med bra ljud är en tilltalande kombination.

Bra ljud Flexibla användningsområden Snygga
Ingen fjärr Ingen app Krånglig installation

Uppstickaren Nocs ger sig nu på högtalare och dessutom med AirPlay. Vi lyckades lägga vantarna på ett tidigt exemplar. Kabinetten är handbyggda och gummiklädda med färger som varierar mellan svart, grått, vitt, rött, gult och orange. Till skillnad från de övriga apparaterna är det här separata högtalare vilket gör att man kan få ett bra stereoljud. Vi ställde dem därför helt enkelt på varsin sida TV-apparaten och kunde tack vare Aux-ingången använda dem som TV-högtalare också. Installationen är dock inte lika smidig då det inte finns någon app för att kunna göra inställningar.

Tack vare de mer traditionella högtalarkabinetten och de i sammanhanget påkostade högtalarelementen så lyckas NS2 producera ett riktigt bra ljud trots den beskedliga storleken. För vardagligt lyssnande funkar de alldeles utmärkt med de flesta musikgenrer. Det är bara när man närmar sig partyvolym som begränsningarna börjar märkas. Kan vi kanske hoppas på en subwoofer till nästa modell? Då skulle vi inte ha några klagomål alls.

Slutsats
Den svenska hörlurstillverkaren Nocs första försök med högtalare är imponerande. Tack vare det traditionella upplägget med separata högtalare får man bättre stereoljud och kan dessutom ha dem som TV-högtalare när man inte lyssnar på musik. NS2 är små och välbyggda med snygg finish vilket gör att man gärna har dem framme på det sättet. Dessutom låter de riktigt bra. Enda klagomålen är avsaknaden av en app och att installationen inte är lika enkel som hos vissa konkurrenter.

Bästa pris på Nocs NS2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Uteffekt: 70 watt
Frekvensomfång: 20 Hz- 20 kHz
Anslutningar: Aux
Fjärr: Nej

Pris: 3500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-