annonse
annonse

Logitech UE Air Speaker

Överraskningen

Logitech första försök till en premiumhögtalare är ovanligt lyckat och till ett bra pris.

Ljud & Bild tycker

Bra ljud Enkel installation Snygg form
Ingen fjärr

Varken Logitech eller Ultimate Ears har gjort sådana här högtalare förr vilket är lite oroväckande. Designen är åtminstone lyckad. Den svängda formen känns snygg och för en gångs skull inte som en efterapning av någon annan. På den blanka ovansidan sitter två diskreta knappar för att slå på apparaten, tysta ljudet och en skön ratt för att ändra volymen. En gömd iPod-docka finns i nederkant och genom att plugga in sin iPod där kan man med Logitechs app lätt installera apparaten i nätverket. Med hjälp av den kan man även justera bas och diskant samt uppdatera den inbyggda mjukvaran.

Vi fann dock att ljudet var helt okej direkt ur kartongen och lämnade inställningarna som de var. Man kan spela ganska högt innan det blir några problem. Man får visserligen ingen riktigt djup bas men den låter åtminstone inte illa. Det är ett mycket dynamiskt och underhållande ljud som får musiken att komma till sin rätt både till fest och till vardags.

Slutsats
Första försöket till en dyr högtalare från en tillverkare av budgethögtalare i samarbete med en tillverkare av påkostade hörlurar, kan det verkligen bli bra? Svaret är helt enkelt ja. Logitech UE Air är en snygg högtalare som är lätt att installera och använda. Och ljudet är faktiskt inte bara över förväntan, det är helt i klass med de bästa högtalarna i testet och dessutom till ett lägre pris. Det är så imponerande att vi gladeligen ger en utmärkelse till Logitech. Och ser fram emot nästa produkt från samarbetet.

  • Uteffekt: Ingen uppgift
  • Frekvensomfång: Ingen uppgift
  • Anslutningar: Ethernet, Aux, dockning
  • Fjärr: Nej
Pris: 3500,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-