annonse
annonse

JBL OnBeat Air

Budgetvalet

En kompakt och billig högtalare med ett ljud som matchar förutsättningarna.

Ljud & Bild tycker

Kompakt Praktisk hållare Förhållandevis billig
Dåligt ljud Funktionssnål app

JBL bidrar som vanligt med en kompakt enhet med en intressant form. Dockningskontakten kan hålla en iPod eller iPhone som även kan roteras till liggande läge. Med hjälp av en fastsättningsanordning kan man även montera en iPad men då går det tyvärr inte att rotera. På baksidan finns flera anslutningar varav en för ovanlighetens skull är en videoutgång, om än bara komposit. Det finns en app för att hjälpa till med installationen men den är onödigt tillkrånglad jämfört med konkurrenterna. Den tillför inte heller speciellt mycket under uppspelningen vilket gör den till en besvikelse.

Volymen på apparaten är större än man kan tro vid första anblicken så det borde faktiskt finnas plats för hyggliga högtalarelement. På låg volym låter många musikstilar relativt bra men försöker man sig på något bastungt så hänger de inte längre med. Och vrider man upp volymen får man tyvärr distorsion. Det är bara att inse att pengarna gått till trådlös teknik och inte högtalarelementen.

Slutsats
OnBeat Air är en praktisk hållare för iPhone och iPad och trots sitt kompakta format riktigt stadig. På skrivbordet eller nattduksbordet gör den ett hyggligt jobb med att spela lättsmält musik på låg volym. Men partymusik på hög volym ska man inte ge sig på för då börjar det låta illa. Det är kanske synd att säga att den är billig, men med tanke på hur mycket AirPlay höjer priset så är det förmodligen så billigt det kan bli. Klarar man sig utan trådlöst så kostar vanliga OnBeat mer som det låter.

 

  • Uteffekt: 2x7,5 watt
  • Frekvensomfång: 70 Hz-20 kHz
  • Anslutningar: USB, Aux, kompositvideo, dockning
  • Fjärr: Ja
Pris: 2500,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-