annons
annons

Altec Lansing inAir 5000

Brutal best

Med ett ljud som är lika aggressivt som det brutala utseendet är inAir en besvikelse.

Snygg Enkel installation
Överdriven bas Vass diskant Outnyttjad app

Altec Lansing har lyckats med designen av inAir. För ovanlighetens skull är den uppseendeväckande och, om man gillar hårda yxliknande former, faktiskt riktigt snygg. Frånvaron av en iPod-docka gör att den känns stilren. Kontrollerna gömmer sig på sidorna med volymknappar på högra sidan och linjeingång samt hörlursuttag på vänstra.

Installationen görs enklast genom att plugga in en iPod med USB-kabeln varvid man automatiskt länkas till hämtningen av en speciell app på iTunes Appstore. I den är det bara att välja trådlöst nätverk för att komma igång. Appen kan tyvärr inte användas för att göra några andra inställningar av högtalaren vilket är synd. Däremot ingår det en fjärrkontroll för att byta låtar och kontrollera volymen.

Det finns rejält med basresurser och man kan vrida upp volymen ganska högt utan problem. Däremot är basen alldeles för påtaglig för vanligt musiklyssnande om man inte alltid vill ha en pumpande bas. Och även om mellanregistret är okej så är diskanten alldeles för vass för att det ska bli njutbart.

Slutsats
Med sin brutala form är inAir förmodligen tänkt för tuffa grabbar som vill spela högt och med massor av bas. Det lyckas den bra med och i garaget eller på ungdomsfesten kanske det är precis vad man är ute efter. Men för vanliga musikälskare blir den överdrivna basen snabbt tröttande, speciellt som diskanten är för skarp. Installationen är åtminstone enkel och det är praktiskt med en fjärrkontroll när man vill spela från andra källor än sin Apple-apparat.

Altec Lansing har lyckats med designen av inAir. För ovanlighetens skull är den uppseendeväckande och, om man gillar hårda yxliknande former, faktiskt riktigt snygg. Frånvaron av en iPod-docka gör att den känns stilren. Kontrollerna gömmer sig på sidorna med volymknappar på högra sidan och linjeingång samt hörlursuttag på vänstra. Installationen görs enklast genom att plugga in en iPod med USB-kabeln varvid man automatiskt länkas till hämtningen av en speciell app på iTunes Appstore. I den är det bara att välja trådlöst nätverk för att komma igång. Appen kan tyvärr inte användas för att göra några andra inställningar av högtalaren vilket är synd. Däremot ingår det en fjärrkontroll för att byta låtar och kontrollera volymen. Det finns rejält med basresurser och man kan vrida upp volymen ganska högt utan problem. Däremot är basen alldeles för påtaglig för vanligt musiklyssnande om man inte alltid vill ha en pumpande bas. Och även om mellanregistret är okej så är diskanten alldeles för vass för att det ska bli njutbart. Slutsats Med sin brutala form är inAir förmodligen tänkt för tuffa grabbar som vill spela högt och med massor av bas. Det lyckas den bra med och i garaget eller på ungdomsfesten kanske det är precis vad man är ute efter. Men för vanliga musikälskare blir den överdrivna basen snabbt tröttande, speciellt som diskanten är för skarp. Installationen är åtminstone enkel och det är praktiskt med en fjärrkontroll när man vill spela från andra källor än sin Apple-apparat.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Altec Lansing inAir 5000
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 110 watt
  • Frekvensomfång: 42 Hz-22 kHz
  • Anslutningar: Ethernet, USB, Aux, hörlurar
  • Fjärr: Ja
Pris: 4800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-