annonse
annonse
annonse

test: Netgear Orbi AC2200

November 2017Netgear Orbi AC2200

Wifi som täcker

Om du också har problem med att få routern att räcka till så överväg ett MESH-system.

ORBI ger dig full hastighet i hela huset. Enkelt att ställa in och komma igång.
Det finns lite få inställningar och priset är tämligen högt.

Har du också haft problem med att få ditt trådlösa nätverk att nå ända ut i rummen längst bort i huset? Då ska du läsa det här.

Lösningen på ditt problem är ett MESH-system, som kort och gott går ut på att du har flera anslutna router-enheter som sprider nätverkssignalen och täcker alla områden. Flera märken har insett att det finns en enorm marknad för den här typen av produkt. Nyligen har Google också hoppat på tåget. Modellen vi testar här kommer från Netgear och heter Orbi. Systemet består av väldigt diskreta men stora vita enheter. Den ena är routern och den andra en satellit.

(Foto: Tillverkare)

Enkel installation

För att vara ett routersystem är Orbi otroligt enkelt att installera. Koppla först huvudenheten till nätverket och sedan satelliten. De lyser på toppen när de är anslutna till varandra. Se till att inte ställa dem alltför långt ifrån varandra, men ändå så att signalen och når alla döda områden. Själva inställningen görs i en app på mobilen eller surfplattan. Allt är väldigt intuitivt och du behöver inte göra mycket mer än att ändra lösenord och ge ditt nya nätverk ett namn. I appen kan du dessutom aktivera och konfigurera gästnätverk, testa internethastigheten och se vilka enheter som är anslutna för tillfället. Tyvärr kostar MESH-systemen fortfarande en hel del mer än traditionella routrar. Ett par med två enheter kostar ungefär 5 000 kronor, vilket är vilket gott och väl är 3–4 gånger mer än vad ett vanlig hushåll lägger på en router.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Netgear ORBI är en bra men dyr lösning på ett problem som de flesta människor har råkat ut för: dålig wifi-täckning hemma. Installera ORBI så kan du strömma och surfa utan hackningar och långa laddtider. Det är enkelt att ställa in och använda, men priset kan vara en smula avskräckande. Men i slutändan är alternativet värre.

Har du också haft problem med att få ditt trådlösa nätverk att nå ända ut i rummen längst bort i huset? Då ska du läsa det här. Lösningen på ditt problem är ett MESH-system, som kort och gott går ut på att du har flera anslutna router-enheter som sprider nätverkssignalen och täcker alla områden. Flera märken har insett att det finns en enorm marknad för den här typen av produkt. Nyligen har Google också hoppat på tåget. Modellen vi testar här kommer från Netgear och heter Orbi. Systemet består av väldigt diskreta men stora vita enheter. Den ena är routern och den andra en satellit. [caption id="attachment_68641" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Enkel installation

För att vara ett routersystem är Orbi otroligt enkelt att installera. Koppla först huvudenheten till nätverket och sedan satelliten. De lyser på toppen när de är anslutna till varandra. Se till att inte ställa dem alltför långt ifrån varandra, men ändå så att signalen och når alla döda områden. Själva inställningen görs i en app på mobilen eller surfplattan. Allt är väldigt intuitivt och du behöver inte göra mycket mer än att ändra lösenord och ge ditt nya nätverk ett namn. I appen kan du dessutom aktivera och konfigurera gästnätverk, testa internethastigheten och se vilka enheter som är anslutna för tillfället. Tyvärr kostar MESH-systemen fortfarande en hel del mer än traditionella routrar. Ett par med två enheter kostar ungefär 5 000 kronor, vilket är vilket gott och väl är 3–4 gånger mer än vad ett vanlig hushåll lägger på en router. [caption id="attachment_68642" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

Netgear ORBI är en bra men dyr lösning på ett problem som de flesta människor har råkat ut för: dålig wifi-täckning hemma. Installera ORBI så kan du strömma och surfa utan hackningar och långa laddtider. Det är enkelt att ställa in och använda, men priset kan vara en smula avskräckande. Men i slutändan är alternativet värre.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Netgear Orbi AC2200
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Tri-band (2,4 GHz, 5 GHz, 5 GHz) IEEE 802.11ac 10, 100, 1000 Mbit/s iOS, Android Mått/vikt: 8,4 x 7,6 x 16,1 cm/304 gram Webb: netgear.com

Pris: 3300,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.