annons
annons

test: Nanoleaf Aurora

November 2017Nanoleaf Aurora

Färgglatt med Aurora

Låt ljuset dansa med när musiken spelar på festen.

Aurora lyser upp i alla regnbågens färger och kan sättas ihop till en mängd olika mönster.
Det blir snabbt väldigt dyrt om man vill ha många paneler. Men det är de värda.

Sätt ljus på tillvaron med de här smarta LED-panelerna från kanadensiska NanoLeaf. Tack vare den trekantiga formen kan du själv sätta ihop olika mönster. Startpaketet innehåller nio paneler och ett par designförslag. Fler kan köpas till. De kopplas ihop med ett par små plastpinnar, som samtidigt ger dem ström. Allt ansluts till en modul som kan fästas på botten. Panelerna är ganska lätta och sätts fast på väggen med dubbelhäftande tejp.

(Foto: Tillverkare)

Ännu en app

Föga överraskande styrs ljuset främst med en app. Där kan du välja mellan ett antal fördefinierade färgkombinationer och skapa nya eller ladda ner någon som andra användare har gjort. Appen är ganska simpel och du lär inte använda den särskilt ofta. Använd i stället Apples Home-app där du kan styra allt annat också.

Varje panel har en effekt på 100 lumen. Det verkar kanske inte som så mycket, men ju fler du sätter ihop desto starkare blir ljuset. Det ser riktigt imponerande ut när panelerna hänger på väggen och växlar mellan alla regnbågens färger.

(Foto: Tillverkare)

Ännu roligare med Rhythm

Ännu roligare blir det när du lägger till Nanoleafs senaste uppfinning till panelerna. Rhythm har inbyggd mikrofon men kan också kopplas till en ljudkälla med en vanlig minijack-kontakt. Gör du det så kan panelerna fungera som visualizer och dansa i takt till musiken. Det är festligt och faktiskt beroendeframkallande. Ja, riktigt häftigt.

Slutsats

NanoLeaf Aurora är en genial uppfinning som kan verka lite poppig men som vinner i längden. Det hade varit trevligt om det ingick lite fler paneler i startpaketet, och om Rhythm fanns med från början, men vi kan ändå inte låta bli att bli smått förtjusta.

(Foto: Tillverkare)

Sätt ljus på tillvaron med de här smarta LED-panelerna från kanadensiska NanoLeaf. Tack vare den trekantiga formen kan du själv sätta ihop olika mönster. Startpaketet innehåller nio paneler och ett par designförslag. Fler kan köpas till. De kopplas ihop med ett par små plastpinnar, som samtidigt ger dem ström. Allt ansluts till en modul som kan fästas på botten. Panelerna är ganska lätta och sätts fast på väggen med dubbelhäftande tejp. [caption id="attachment_68625" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Ännu en app

Föga överraskande styrs ljuset främst med en app. Där kan du välja mellan ett antal fördefinierade färgkombinationer och skapa nya eller ladda ner någon som andra användare har gjort. Appen är ganska simpel och du lär inte använda den särskilt ofta. Använd i stället Apples Home-app där du kan styra allt annat också. Varje panel har en effekt på 100 lumen. Det verkar kanske inte som så mycket, men ju fler du sätter ihop desto starkare blir ljuset. Det ser riktigt imponerande ut när panelerna hänger på väggen och växlar mellan alla regnbågens färger. [caption id="attachment_68624" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Ännu roligare med Rhythm

Ännu roligare blir det när du lägger till Nanoleafs senaste uppfinning till panelerna. Rhythm har inbyggd mikrofon men kan också kopplas till en ljudkälla med en vanlig minijack-kontakt. Gör du det så kan panelerna fungera som visualizer och dansa i takt till musiken. Det är festligt och faktiskt beroendeframkallande. Ja, riktigt häftigt.

Slutsats

NanoLeaf Aurora är en genial uppfinning som kan verka lite poppig men som vinner i längden. Det hade varit trevligt om det ingick lite fler paneler i startpaketet, och om Rhythm fanns med från början, men vi kan ändå inte låta bli att bli smått förtjusta. [caption id="attachment_68626" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Nanoleaf Aurora
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Wifi iOS, Android, Alexa, Google Assistant, IFTTT, Apple Homekit 16 miljoner färgnyanser 100 lumen per panel Mått: 24 x 24 x 24 x 1 cm Webb: nanoleaf.me

Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-