annonse
annonse
annonse

test: HDHomeRun EXPAND

November 2017HDHomeRun EXPAND

Lägg ut TV-signalen i nätverket

HDHomerun är ett genialt komplement för alla som fortfarande sysslar med kabel-TV.

HD Homerun gör det enkelt att dela TV-signalen hemma och strömma till datorer, telefoner och surfplattor.
PVR-funktionen kostar extra.

Glöm allt om krångel med att dra långa kablar eller hänga upp fler flatskärmar. Digitalisera din kabel-TV och kom åt det stora kabelpaketet direkt. HDHomerun Expand stoppas in mellan TV-signalen och routern, varpå TV-signalerna läggs ut på hemnätverket. Installera en app på datorn, mobilen eller surfplattan så kommer du åt precis samma kanaler som du kan se på TV:n i vardagsrummet. Det är riktigt genialt. Beroende på signalstyrka och nätverkets kvalitet kan både bilden och ljudet ligga i topp. Det finns fyra inbyggda mottagare, vilket innebär att fyra personer i hushållet kan titta på var sin enhet samtidigt.

(Foto: Tillverkare)

Inspelningsfunktionen kostar extra

När TV-signalen väl digitaliseras är det naturligt att tro att man kan spela in signalerna man får. Det kan man också, men det är tyvärr en funktion som man måste betala extra för. Det kostar 35 dollar per år. Betalar man det så får man å andra sidan ut mycket mer ur HDHomerun Expand. Då går det att pausa och spela in direktsänd TV, precis som det går att göra med en del kabel-TV-boxar. Programguiden utökas samtidigt från 24 timmar till 14 dagar, så att man kan förprogrammera appen att spela in program. Man kan fortfarande använda de fyra mottagarna, antingen för att titta på TV eller spela in från.

Anledningen till att inspelningsfunktionen kostar pengar är programöversikten. Den måste uppdateras regelbundet, vilket givetvis kostar pengar.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

HDHomerun är en genial lösning för dem som vill sprida sin TV-signal runt hemmet på ett enkelt sätt. Samtidigt som föräldrarna tittar på TV i vardagsrummet kan barnen titta på iPad i sina rum. Spendera lite extra på inspelningsfunktionen så får du ut ännu mer ur ditt redan dyra kabel-TV-abonnemang.

Glöm allt om krångel med att dra långa kablar eller hänga upp fler flatskärmar. Digitalisera din kabel-TV och kom åt det stora kabelpaketet direkt. HDHomerun Expand stoppas in mellan TV-signalen och routern, varpå TV-signalerna läggs ut på hemnätverket. Installera en app på datorn, mobilen eller surfplattan så kommer du åt precis samma kanaler som du kan se på TV:n i vardagsrummet. Det är riktigt genialt. Beroende på signalstyrka och nätverkets kvalitet kan både bilden och ljudet ligga i topp. Det finns fyra inbyggda mottagare, vilket innebär att fyra personer i hushållet kan titta på var sin enhet samtidigt. [caption id="attachment_68629" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Inspelningsfunktionen kostar extra

När TV-signalen väl digitaliseras är det naturligt att tro att man kan spela in signalerna man får. Det kan man också, men det är tyvärr en funktion som man måste betala extra för. Det kostar 35 dollar per år. Betalar man det så får man å andra sidan ut mycket mer ur HDHomerun Expand. Då går det att pausa och spela in direktsänd TV, precis som det går att göra med en del kabel-TV-boxar. Programguiden utökas samtidigt från 24 timmar till 14 dagar, så att man kan förprogrammera appen att spela in program. Man kan fortfarande använda de fyra mottagarna, antingen för att titta på TV eller spela in från. Anledningen till att inspelningsfunktionen kostar pengar är programöversikten. Den måste uppdateras regelbundet, vilket givetvis kostar pengar. [caption id="attachment_68630" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

HDHomerun är en genial lösning för dem som vill sprida sin TV-signal runt hemmet på ett enkelt sätt. Samtidigt som föräldrarna tittar på TV i vardagsrummet kan barnen titta på iPad i sina rum. Spendera lite extra på inspelningsfunktionen så får du ut ännu mer ur ditt redan dyra kabel-TV-abonnemang.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på HDHomeRun EXPAND
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

DVB-C MPEG2 och MPEG4/H.264, SD och HD 100/1000 Mbit/s high-speed network iOS, Android 4 inbyggda mottagare Webb: HDhomerun Expand

Pris: 2400,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.