annons
annons

test: Copenhagen Blinds

Långsamma lameller

Motorstyrda persienner gör dagen enklare och mer besvärlig.

Det är väldigt coolt att kunna dra ifrån persiennerna genom att trycka på en knapp. De är otroligt vackra.
Motorstyrda persienner är en lösning på ett problem som inte finns.

Det finns nästan inga gränser för vilka smarta prylar man kan fylla sitt hem med. Ett nytt och något udda exempel är motoriserade persienner, som de här från danska Art Andersen CPH. De heter Copenhagen Blinds. Lamellerna finns i svart, vitt och silver. De är bredare än man skulle kunna tro och har ett batteri och ett snöre längst upp. Alltihop styrs med en app på mobilen eller på en särskild ”Wall Controller”. Nu är det slut med att dra i snören eller vrida på en pinne bara för att stänga ute solen och nyfikna blickar.

Det låter smart, men är svårt att vänja sig vid. Något som bara borde ta ett par sekunder tar plötsligt närmare 50. Alldeles för långsamt och man funderar genast på om inte danskarna har förvandlat något mycket simpelt till något besvärligt. För hur mycket är de vackra persiennerna värda om de är irriterande att använda?

(Foto: Tillverkare)

Inget Homekit

Dessutom saknas något så enkelt som integration med Apple Homekit. Det jobbas det lyckligtvis med, och en speciell ljussensor är också på gång.

Appen som ingår kan också behöva en överhalning. Och till sist måste vi nämna priset. Varje persienn kostar drygt 5 000 kronor. Sedan tillkommer Wall Controller, som visserligen gör det lite smidigare att styra persiennerna men som kostar nästan 1 000 kronor. Det är med andra ord en väldigt invecklad och väldigt dyr lösning att pimpa sitt hem med självgående persienner.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Copenhagen Blinds är en ganska så smart och snygg uppfinning. Tyvärr är det också ett bra exempel på en lösning på ett problem som inte finns. Åtminstone inte när vi talar om privata hem där den besvärliga och långsamma styrningen snabbt blir ett irritationsmoment.

Det finns nästan inga gränser för vilka smarta prylar man kan fylla sitt hem med. Ett nytt och något udda exempel är motoriserade persienner, som de här från danska Art Andersen CPH. De heter Copenhagen Blinds. Lamellerna finns i svart, vitt och silver. De är bredare än man skulle kunna tro och har ett batteri och ett snöre längst upp. Alltihop styrs med en app på mobilen eller på en särskild ”Wall Controller”. Nu är det slut med att dra i snören eller vrida på en pinne bara för att stänga ute solen och nyfikna blickar. Det låter smart, men är svårt att vänja sig vid. Något som bara borde ta ett par sekunder tar plötsligt närmare 50. Alldeles för långsamt och man funderar genast på om inte danskarna har förvandlat något mycket simpelt till något besvärligt. För hur mycket är de vackra persiennerna värda om de är irriterande att använda? [caption id="attachment_68617" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Inget Homekit

Dessutom saknas något så enkelt som integration med Apple Homekit. Det jobbas det lyckligtvis med, och en speciell ljussensor är också på gång. Appen som ingår kan också behöva en överhalning. Och till sist måste vi nämna priset. Varje persienn kostar drygt 5 000 kronor. Sedan tillkommer Wall Controller, som visserligen gör det lite smidigare att styra persiennerna men som kostar nästan 1 000 kronor. Det är med andra ord en väldigt invecklad och väldigt dyr lösning att pimpa sitt hem med självgående persienner. [caption id="attachment_68615" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

Copenhagen Blinds är en ganska så smart och snygg uppfinning. Tyvärr är det också ett bra exempel på en lösning på ett problem som inte finns. Åtminstone inte när vi talar om privata hem där den besvärliga och långsamma styrningen snabbt blir ett irritationsmoment.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Copenhagen Blinds
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

App till iOS och Android Batteri räcker i 3–6 månader Webb: byartandersencph.com

Pris: 5300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-