annonse
annonse
annonse

Pioneer XW-BTS5

Enkla och välbalanserade

Trots lågt pris och ett begränsat urval av funktioner återger Pioneers trådlösa högtalare musiken på ett övertygande sätt, så länge man inte ger dem för komplicerade uppgifter.

Billiga Bra bas Bäst rumskänsla Rent ljud
Inte apt-X Inga ingångar med kabel Tillbakadraget ljud Mindre kontroll över ljudbilden

Japanska Pioneer har byggt hifi i 75 år och har i dag anläggningar och elektronik av alla storlekar i sortimentet. Pioneer var det enda av de stora hifi-märkena som hade trådlösa stereohögtalare att leverera till vårt test.
Det är enkelt att koppla in WX-BTS5: en kabel till ström och en kabel mellan högtalarna. Kabeln sitter fast i den passiva högtalaren och slutar i en phono-kontakt (RCA). Det är inte det bästa sättet att koppla ihop högtalare, och kan i princip orsaka trubbel med förväxlingar. Fast med så få watt är problemet inte särskilt stort.

Strömförsörjningen sker via en extern adapter som ser lite klen ut men som påstås vara kapabel att lämna 52 watt till högtalarna.

Det finns ingen fjärrkontroll. Av/på, volym och bluetooth-parning sköts med knappar på ovansidan av högtalaren som huserar elektroniken.

Högtalarna ser snygga ut men känns förvånansvärt lätta. Högglanslacken i svart eller vitt passar i de flesta hem.

Pioneer WX-BTS5 målar upp en stor ljudbild som imponerar med klara sångröster. Susanne Vegas röst är tydlig mellan högtalarna i ”Tom’s Diner”. Klassikern ”Limehouse Blues” (från skivan Jazz at the Pawnshop) serveras med en rumskänsla som får oss att titta efter en extra gång på prislappen. Det finns en bra balans mellan tonregistren. Även om WX-BTS5 rent fysiskt är minst i testet är basen förhållandevis bra i inte alltför krävande musik.

Annat blir det när musiken är mer komplex. Då tappas perspektiv och rumskänsla. Judas Priests ”Pestilence and Plague” låter direkt obehaglig när volymen rattas upp en bit. Det förstör dock inte helhetsintrycket av att vi har att göra med ett par högtalare med kvaliteter som överträffar vad man kan förvänta sig för det här priset. Om du gillar vismusik eller jazz med mindre orkestrar kommer du att njuta av klarheten och rumskänslan. Tro bara inte att Pioneer orkar sätta fart på hela huset när det vankas fest.

Japanska Pioneer har byggt hifi i 75 år och har i dag anläggningar och elektronik av alla storlekar i sortimentet. Pioneer var det enda av de stora hifi-märkena som hade trådlösa stereohögtalare att leverera till vårt test. Det är enkelt att koppla in WX-BTS5: en kabel till ström och en kabel mellan högtalarna. Kabeln sitter fast i den passiva högtalaren och slutar i en phono-kontakt (RCA). Det är inte det bästa sättet att koppla ihop högtalare, och kan i princip orsaka trubbel med förväxlingar. Fast med så få watt är problemet inte särskilt stort. Strömförsörjningen sker via en extern adapter som ser lite klen ut men som påstås vara kapabel att lämna 52 watt till högtalarna. Det finns ingen fjärrkontroll. Av/på, volym och bluetooth-parning sköts med knappar på ovansidan av högtalaren som huserar elektroniken. Högtalarna ser snygga ut men känns förvånansvärt lätta. Högglanslacken i svart eller vitt passar i de flesta hem. Pioneer WX-BTS5 målar upp en stor ljudbild som imponerar med klara sångröster. Susanne Vegas röst är tydlig mellan högtalarna i ”Tom’s Diner”. Klassikern ”Limehouse Blues” (från skivan Jazz at the Pawnshop) serveras med en rumskänsla som får oss att titta efter en extra gång på prislappen. Det finns en bra balans mellan tonregistren. Även om WX-BTS5 rent fysiskt är minst i testet är basen förhållandevis bra i inte alltför krävande musik. Annat blir det när musiken är mer komplex. Då tappas perspektiv och rumskänsla. Judas Priests ”Pestilence and Plague” låter direkt obehaglig när volymen rattas upp en bit. Det förstör dock inte helhetsintrycket av att vi har att göra med ett par högtalare med kvaliteter som överträffar vad man kan förvänta sig för det här priset. Om du gillar vismusik eller jazz med mindre orkestrar kommer du att njuta av klarheten och rumskänslan. Tro bara inte att Pioneer orkar sätta fart på hela huset när det vankas fest.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Pioneer XW-BTS5
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Tvåvägs aktivt högtalarsystem
 • 2 x 25-watts stereoförstärkare
 • Frekvensomfång: 50–20 000 Hz
 • Konstruktion: Basreflex
 • Baselement: 4 tum
 • Diskant: 1-tums softdome
 • Ingång: 3,5 mm (stereo-minijack)
 • Utgång: Högtalare (RCA)
 • Trådlöst: Bluetooth, A2DP
 • Mått: 21,8 x 14 x 16 cm (BxHxD)
 • Färg: Svart högglans, vit högglans
 • Pris: 2 500 kr
Pris: 2500,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.