annons
annons

Pioneer VSX-1123

Rent ljud

Pioneers receiver har precis som sin storebror ett klart och distinkt ljud, men lägre upplösning och en del brus i signalbehandlingen.

Distinkt ljud AirPlay Användarvänlig
Låter lite sterilt Ingen skivspelaringång

Nätverk via kabel betyder streaming, internetradio och fjärrstyrning från smartmobil och surfplatta. Inbyggt AirPlay gör det enkelt att strömma musik från iPhone, iPad och iPod touch, eller från en PC eller Mac med iTunes.

Det ingår en CD med programmet AVNavigator som gör det otroligt enkelt att ställa in VSX-1123. Du följer bara programmet steg för steg och klickar på vad du gjort, så ställs receivern in automatiskt.

Automatisk kalibrering av högtalarna inkluderar korrektion av fas och stående vågor. Det är en process som tar ett litet tag och kräver en smula tålamod, så ta en kopp kaffe under tiden.

Ljudkvalitet
Precis som storebror SC-2023 målar VSX-1123 upp en stor ljudbild med fin sammanhållning. Klar och distinkt dialog har blivit ett kännetecken för Pioneer och den här receivern är inget undantag. Men VSX-1123 är inte lika upplöst som vi hade hoppats. Ljudbilden är en aning steril och övertonregistret är lite grovt. I dialogen kan sibilanter bli övertydliga, med vassa s- och sch-ljud.

Det hörs lite oväsen från signalbehandlingen och susar lätt i högtalarna när man vrider upp volymen. Det är variabelt och inte konstant, vilket tyder på att det kommer från den digitala domänen och inte den analoga. Susandet hörs bara när det inte kommer höga ljud från signalkällan, men är fullt märkbart när man tittar på film.

Det är bara naturligt att en receiver i den här prisklassen inte har lika mycket kraft som dyrare modeller, så det kommer inte som någon överraskning att VSX-1123 tappar orken före sin storebror. Ändå spelar den högt nog för de flesta hemmabiografer. Men se till att skaffa draghjälp av en subbas i basregistret.

Även när man spelar musik utnyttjas den rena och öppna röståtergivningen, och en flygel återges med bra snärt. Även här kan det bli lite tunt, med övertydlig diskant. I stereo rekommenderar vi ett par golvhögtalare, så att man kan spela i Pure Direct-läge utan att tappa bas. Då slipper man onödig processning, med bättre ljud som resultat.

Nätverk via kabel betyder streaming, internetradio och fjärrstyrning från smartmobil och surfplatta. Inbyggt AirPlay gör det enkelt att strömma musik från iPhone, iPad och iPod touch, eller från en PC eller Mac med iTunes. Det ingår en CD med programmet AVNavigator som gör det otroligt enkelt att ställa in VSX-1123. Du följer bara programmet steg för steg och klickar på vad du gjort, så ställs receivern in automatiskt. Automatisk kalibrering av högtalarna inkluderar korrektion av fas och stående vågor. Det är en process som tar ett litet tag och kräver en smula tålamod, så ta en kopp kaffe under tiden. Ljudkvalitet Precis som storebror SC-2023 målar VSX-1123 upp en stor ljudbild med fin sammanhållning. Klar och distinkt dialog har blivit ett kännetecken för Pioneer och den här receivern är inget undantag. Men VSX-1123 är inte lika upplöst som vi hade hoppats. Ljudbilden är en aning steril och övertonregistret är lite grovt. I dialogen kan sibilanter bli övertydliga, med vassa s- och sch-ljud. Det hörs lite oväsen från signalbehandlingen och susar lätt i högtalarna när man vrider upp volymen. Det är variabelt och inte konstant, vilket tyder på att det kommer från den digitala domänen och inte den analoga. Susandet hörs bara när det inte kommer höga ljud från signalkällan, men är fullt märkbart när man tittar på film. Det är bara naturligt att en receiver i den här prisklassen inte har lika mycket kraft som dyrare modeller, så det kommer inte som någon överraskning att VSX-1123 tappar orken före sin storebror. Ändå spelar den högt nog för de flesta hemmabiografer. Men se till att skaffa draghjälp av en subbas i basregistret. Även när man spelar musik utnyttjas den rena och öppna röståtergivningen, och en flygel återges med bra snärt. Även här kan det bli lite tunt, med övertydlig diskant. I stereo rekommenderar vi ett par golvhögtalare, så att man kan spela i Pure Direct-läge utan att tappa bas. Då slipper man onödig processning, med bättre ljud som resultat.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Pioneer VSX-1123
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 8 x HDMI in (MHL på fronten), 2 x HDMI ut
  • 3D och 4K-uppskalning
  • 7 x 105 watt (8 ohm)
  • MCACC-kalibrering
  • AirPlay och DLNA
  • Fjärrkontroll-app för iOS och Android
  • Pris: 6 000 kr
Pris: 6000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-