TEST AV 3 smarta Blu-ray-spelare

UnderhÄllnings- portalen

Har du en Àldre TV som du Àr nöjd med men vill ÀndÄ hÀnga med pÄ den nya smart-revolutionen? HÀr Àr ett tips: köp en Blu-ray-spelare som har samma finesser som moderna TV-apparater!

En Blu-ray-spelare Ă€r en bra och billig kĂ€lla till massor av underhĂ„llning – bĂ„de pĂ„ skiva och pĂ„ nĂ€tet. För alla som Ă€r intresserade av maximal kvalitet nĂ€r de tittar pĂ„ film Ă€r Blu-ray-formatet fortfarande rĂ€tt vĂ€g att gĂ„. Gnistrande bild i full-HD-upplösning, för att inte tala om uppemot 7.1 kanaler med högupplöst surroundljud, innebĂ€r att Blu-ray har ett stort försprĂ„ng till andra format. NĂ€r det verkligen Ă€r dags att lĂ€gga upp fötterna pĂ„ soffbordet, korka upp en öl eller lĂ€sk och trycka i sig ett kilo godis framför storskĂ€rmen – ja, dĂ„ Ă€r det Blu-ray som gĂ€ller.

Å andra sidan Ă€r det inte alltid man Ă€r sugen att betala en hundralapp eller tvĂ„ för att titta pĂ„ vilken film som helst i HD. En del titlar passar bĂ€ttre i ”hyra-kategorin” Ă€n ”köpa-kategorin”, och dessutom Ă€r det lĂ„ngtifrĂ„n alla filmer som utnyttjar Blu-ray-formatets höga tekniska potential.

För den dagliga slötittningen Àr dÀrför nÀttjÀnster som YouTube, Vimeo och framför allt TV-tjÀnster som HBO, Netflix och Viaplay bra komplement till de snurrande skivorna. DÀr kan du titta pÄ Àldre titlar och kanske kika nÀrmare pÄ en spÀnnande TV-serie innan du köper de bÀsta pÄ Blu-ray. PÄ nÀtet Àr det enklare att hitta godbitarna och att gallra bort nÄgra ruttna Àpplen och B-filmer som du inte vill ha i samlingen.

Smarta spelare
TV- och elektroniktillverkarna stĂ„r inför ett stort dilemma: för att fĂ„ investeringen i en ”smart internet-plattform” att löna sig har de varit tvungna att sprida tekniken till sĂ„ mĂ„nga enheter som möjligt. Det har medfört att samma smart-funktioner som sitter i TV-apparater som kostar tiotusentals kronor nu ocksĂ„ gĂ„r att hitta i förhĂ„llandevis billiga Blu-ray-spelare. Detta gĂ€ller Ă€ven de viktigaste video-apparna och pĂ„ sĂ€tt och vis kan det vara praktiskt att ha alla sĂ„dana videorelaterade funktioner samlade i en och samma apparat, lĂ€tt tillgĂ€ngliga via en HDMI-ingĂ„ng. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du göra din gamla TV-apparat, eller varför inte projektor, till ”smart” i en handvĂ€ndning.

TEST AV Sony BDP-S790

Sony-spelaren Ă€r kompakt men kĂ€nns vĂ€lbyggd. Den Ă€r blixtsnabb och öppnar luckan pĂ„ en brĂ„kdels sekund nĂ€r vi startar den frĂ„n standby-lĂ€get. De dolda knapparna Ă€r tryckkĂ€nsliga och lyser uppLäs hela testet...

TEST AV Panasonic DMP-BDT500

Panasonic slĂ€ppte sin första 3D-spelare DMP-BDT300 för ett par Ă„r sedan, en stor och gedigen spelare med stabil mekanik. EftertrĂ€darna har ocksĂ„ haft höga prestanda, fast lĂ€gre byggkvalitet sĂ„ deLäs hela testet...

TEST AV Samsung BD-E8300N

Samsung har en rad olika Blu-ray-spelare med lĂ€ckra och annorlunda utseenden. BD-E8300N Ă€r dĂ€remot en mer traditionell fyrkantig lĂ„da, men desto mer rik pĂ„ finesser. Serien finns i versioner medLäs hela testet...

Les ogsÄ
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×