annons
annons

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En riktig bjässe

Samsung ATIV Smart PC Pro är egentligen en hybriddator som fungerar som surfplatta med tillhörande tangentbordsdocka. Men hela härligheten väger för mycket.

Har Full-HD-upplösning, strålande ljud och kan köra mobilt internet.
Hybridkonstruktionen är en smula opraktisk och hela konstruktionen med skärm och tangentbordsdocka är lite för tung. Batteritiden hade kunnat vara bättre och skärmen är en smula ljussvag.

Eftersom ATIV Smart PC Pro kan delas upp i en docka med tangentbord och en surfplatta så sitter allt innanmäte i skärmen, och är därför tung att bära runt på. Hybridkonstruktionen betyder också att de flesta kontakter, som det finns gott om, sitter på skärmens överkant, vilket inte är så praktiskt. Som totallösning är ATIV Smart PC Pro en rejäl klump på nästan 1,6 kilo, och det hade den kanske inte behövt vara.

Själva tangentbordet är inte bländande fantastiskt. Knapparna har bra storlek och sitter på lagom avstånd från varandra, men slaglängden – själva känslan – hade kunnat vara bättre, och dockan som är gjord av plast knarrar och knakar en smula när man skriver. Styrplattan är inte så stor, men det uppvägs av skärmens pekfunktion.

Och skärmen är värd att betona. Den har nämligen full HD-upplösning med 1920 x 1080 pixlar, vilket vi har saknat hos många av de andra deltagarna i detta test. Det är verkligen läckert att ha gott om plats på den 11,6 tum stora skärmen, men det gör å andra sidan touch-funktionen en smula svår att använda rent praktiskt så länge man arbetar i den klassiska Windows-skrivbordsmiljön. I övrigt finns det inte mycket att kritisera skärmen för. Bilden är skarp, färgerna är klara och naturliga och det enda vi är lite missnöjda med är att ljusstyrkan lämnar en smula att önska.

Vi gillar att ATIV Smart PC Pro kan använda 3D HSPA+, och ljudkvaliteten tillhör de bästa så länge man lyssnar i hörlurar.

Till vardags är maskinen snabb och lättanvänd, men man ska knappast ge den några tyngre arbetsuppgifter. Vårt prestandatest med Geekbench 3 ger åtminstone ett ganska så nedslående resultat på bara 1127 (single-core) respektive 2450 (multi-core) poäng, vilket absolut ligger i den lägre änden i förhållande till resten av startfältet. Det är inte heller den aktuella Haswell-arkitekturen som sitter inuti datorn, utan Intels Ivy Bridge, och därför är batteritiden inte riktigt fullt i klass med vad exempelvis Apples nya MacBook Air klarar av.

Slutsats
Vi gillar skärmens full-HD-upplösning och ljudet är enastående. ATIV Smart PC Pro är en hybriddator som kan delas upp i tangentbord och skärm, men tillsammans är allt en smula för tungt och opraktiskt. I dagligt bruk fungerar den utan problem, men våra benchmark-tester visar att Samsung borde ha kunnat få ut mer av innanmätet.

Eftersom ATIV Smart PC Pro kan delas upp i en docka med tangentbord och en surfplatta så sitter allt innanmäte i skärmen, och är därför tung att bära runt på. Hybridkonstruktionen betyder också att de flesta kontakter, som det finns gott om, sitter på skärmens överkant, vilket inte är så praktiskt. Som totallösning är ATIV Smart PC Pro en rejäl klump på nästan 1,6 kilo, och det hade den kanske inte behövt vara. Själva tangentbordet är inte bländande fantastiskt. Knapparna har bra storlek och sitter på lagom avstånd från varandra, men slaglängden – själva känslan – hade kunnat vara bättre, och dockan som är gjord av plast knarrar och knakar en smula när man skriver. Styrplattan är inte så stor, men det uppvägs av skärmens pekfunktion. Och skärmen är värd att betona. Den har nämligen full HD-upplösning med 1920 x 1080 pixlar, vilket vi har saknat hos många av de andra deltagarna i detta test. Det är verkligen läckert att ha gott om plats på den 11,6 tum stora skärmen, men det gör å andra sidan touch-funktionen en smula svår att använda rent praktiskt så länge man arbetar i den klassiska Windows-skrivbordsmiljön. I övrigt finns det inte mycket att kritisera skärmen för. Bilden är skarp, färgerna är klara och naturliga och det enda vi är lite missnöjda med är att ljusstyrkan lämnar en smula att önska. Vi gillar att ATIV Smart PC Pro kan använda 3D HSPA+, och ljudkvaliteten tillhör de bästa så länge man lyssnar i hörlurar. Till vardags är maskinen snabb och lättanvänd, men man ska knappast ge den några tyngre arbetsuppgifter. Vårt prestandatest med Geekbench 3 ger åtminstone ett ganska så nedslående resultat på bara 1127 (single-core) respektive 2450 (multi-core) poäng, vilket absolut ligger i den lägre änden i förhållande till resten av startfältet. Det är inte heller den aktuella Haswell-arkitekturen som sitter inuti datorn, utan Intels Ivy Bridge, och därför är batteritiden inte riktigt fullt i klass med vad exempelvis Apples nya MacBook Air klarar av. Slutsats Vi gillar skärmens full-HD-upplösning och ljudet är enastående. ATIV Smart PC Pro är en hybriddator som kan delas upp i tangentbord och skärm, men tillsammans är allt en smula för tungt och opraktiskt. I dagligt bruk fungerar den utan problem, men våra benchmark-tester visar att Samsung borde ha kunnat få ut mer av innanmätet.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Windows 8 Pro
 • Skärm: 11,6-tums FHD-LED, 1920 x 1080
 • Processor: 1,7 GHz Intel Core i5
 • Internminne: 4 GB DDR3 SDRAM
 • Hårddisk: 128 GB SSD
 • Trådlöst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, HSPA+, NFC
 • Anslutningar: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, microSD
 • Mått: 30,4 x 2,54 x 18,94 cm
 • Vikt: 1,59 kg
 • Batteri: Upp till 8 timmar
 • Pris: 8 000 kr
 • Samsung.se
Pris: 8000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-