annons
annons

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Men det är ju tre saker…

ASUS Transformer Book Trio är både en surfplatta och en bärbar och stationär dator. Och har både Android och Windows.

Robust och användarvänlig design kombinerat med höga prestanda. Och så kör den både Android och Windows och kan användas både som surfplatta och som bärbar och stationär dator.
En smula för tung och har en rad barnsjukdomar som är förknippade med att Windows och Android ska köra ihop.

Vid första anblicken ser ASUS Transformer Book Trio ut som en helt vanlig 11-tums laptop, men precis som ett par andra testdeltagare så kan den agera surfplatta om man tar bort skärmen från tangentbordsdockan.

Det vill säga: bortsett från att tangentbordsdockan inte alls är någon docka. Hela Windows-datorn sitter i tangentbordet, och skärmen är en självständig surfplatta med egen processor, egna appar, eget minne och eget operativsystem! Var för sig är skärmen och tangentbordet alltså en Android-surfplatta och ett slags stationär Windows-dator som går att koppla till en extern skärm via HDMI eller DisplayPort. Och kopplar man ihop de två delarna får man en bärbar dator som kan köra både Android och Windows, precis hur man vill.

Som Android-surfplatta är Transformer Book Trio inte den snabbaste (Geekbench 3 gav 445 poäng single-core och 1047 multi-core), men som Windows-dator är den testets snabbaste med 2940 respektive 5067 poäng i Geekbench 3. När skärmen agerar skärm för den bärbara datorn har den full-HD-upplösning och en snygg, skarp bild. Ljudet styrs av B&O:s ICEpower-teknik och det klarar sig riktigt bra, även om volymen inte direkt slår undan benen på oss. Vårt testexemplar hade en vanlig hårddisk på 500 gigabyte, men för (ännu) en extra slant går det att byta upp sig till SSD. Datorn är gjord av borstad aluminium och känns både robust och stabil. Tangentbordet är också utmärkt med stora knappar som har en bra slaglängd och sitter på tillräckliga avstånd. Vikten och tjockleken är i största laget för de flesta (1,7 kilo och 2,32 cm), men i paketet ingår ju trots allt två, separata datorer.

Största nackdelen med Transformer Book Trio är en barnsjukdom som ASUS förhoppningsvis kan bota! Om skärm och tangentbord är hopkopplade och man har växlat till Android så får man inte låta datorn gå i viloläge. Då får man en svart skärm som är mycket svår att bli av med. Anledningen är att Windows inte kan ”väcka” skärmen om den har svartnat när Android är aktiverat. Det är korkat, ASUS!

Slutsats
ASUS Transformer Book Trio försöker sig på mycket på samma gång och lyckas faktiskt leva upp till de flesta förväntningarna. Det är dumt att det inte fungerar helt oproblematiskt med två operativsystem på en gång, men som Windows-bärbar slår den här datorn konkurrenterna med hästlängder. Prestanda ligger i topp, detsamma gäller byggkvalitet och användarvänlighet, och vare sig skärmen eller ljudet går att klaga på.

Bästa pris på ASUS Transformer Book Trio TX201L
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Windows 8.1 + Android 4.2 Jelly Bean
 • Skärm: 11,6-tums FHD IPS, 1920 x 1080
 • Processor: 1,8 GHz Intel Core i7 + Intel Atom Z2560
 • Internminne: 4 GB DDR3L SDRAM + 2 GB DDR2 RAM
 • Hårddisk: 500 GB HDD + 16 GB + microSD (max 64 GB)
 • Trådlöst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 + 802.11 a/b/g/n
 • Anslutning: 2 x USB 3.0, Micro HDMI, mini Display Port + microUSB, microSD
 • Mått: 30,5 x 1,34 x 19,4 cm + 30,5 x 0,98 x 19,4 cm
 • Vikt: 1 kg + 0,7 kg
 • Batteri: 5070 mAh + 4430 mAh
 • Pris: 11 000 kr
 • Asus.se
Pris: 11000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-