TEST AV Samsung EX2F

Ljusstark Wi-Fi-kamera

Samsung har försökt göra EX2F till en bred kamera. Den kan överföra bilderna trÄdlöst och har en extremt ljusstark och skarp optik.

Ljud & Bild tycker:
Skarp optik och fina bildfiler Mycket bra vridbar skÀrm Wi-Fi Bra ljusstyrka
MÄttlig fokushastighet Trög lagring Brus pÄ hög ISO

SĂ„dant blir det fina bilder av. Bra optik kan vara avgörande för hur hög den tekniska kvaliteten blir. Samsung-zoomens ljusstyrka Ă€r sĂ„ hög som f1,4–2,7 fast rĂ€ckvidden Ă€r begrĂ€nsad till 24–90 mm. Kameran Ă€r fullspĂ€ckad med funktioner, en av de mest intressanta Ă€r Wi-Fi. Man kan nĂ€mligen överföra bilderna relativt enkelt till en smartmobil-app och sedan ladda upp dem pĂ„ nĂ€tet eller skicka via e-post. Det gĂ„r ocksĂ„ att anvĂ€nda smartmobilen som extern sökare!

Bildkvalitet
Samsung har förbĂ€ttrat bildkvaliteten i EX2F jĂ€mfört med föregĂ„ngaren EX1. Optiken Ă€r fortfarande bra, det nya objektivet har visserligen en del förvrĂ€ngningar pĂ„ vidvinkel men genomgĂ„ende vĂ€ldigt bra skĂ€rpa. Bortsett frĂ„n blĂ€ndare 1,4 till 2,8 vid 24 mm dĂ€r vinjetteringen Ă€r synlig. Brus hĂ„lls i schack upp till ISO 1600, över det dyker synligt kornbrus upp, men det Ă€r inte irriterande förrĂ€n vid ISO 6400. Bra. Å andra sidan behöver man inte alltid anvĂ€nda höga ISO-vĂ€rden eftersom optiken har sĂ„ hög ljusstyrka, det Ă€r en av fördelarna med f1,4–2,7 som EX2F har. FĂ€rgĂ„tergivningen Ă€r markant förbĂ€ttrad och portrĂ€ttbilder hade mycket jĂ€mna och fina hudtoner utan fĂ€rgstick.

AnvÀndning
Den vridbara skÀrmen Àr skarp och ljus men tar plats pÄ baksidan. Det innebÀr att det inte finns mycket plats kvar till tummen. Ergonomin rÀddas av ett litet handgrepp av plast pÄ framsidan. Den trÄdlösa funktionen aktiveras frÄn funktionsratten pÄ ovansidan, sedan kan man dela bilderna pÄ en rad olika plattformar. Det gÄr till exempel att titta pÄ bilderna pÄ en nÀtverksansluten smart-TV utan att koppla in en endaste kabel.

Samsung har förbÀttrad bildkvaliteten rejÀlt i EX2F och bilderna Àr knivskarpa i snudd pÄ alla situationer. Wi-Fi-funktionens anvÀndarvÀnlighet kan förbÀttras och autofokusen och lagringen kan med fördel göras snabbare. Men i övrigt Àr den hÀr kameran oerhört attraktiv pÄ alla omrÄden och dÀrför ett vÀldigt bra köp.

Fakta & Betyg:
  • Typ: 12,4 Mp kompaktkamera med 1080-video
  • Optik: 3,3x zoom, 24–90 mm/f1,4–2,7
  • SkĂ€rm: 3-tums vridbar AMOLED-skĂ€rm
  • Höjdpunkt: Wi-Fi med trĂ„dlös bildöverföring
  Pris: 4,000,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×