Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Windows RT är ett dött operativsystem

Även om en ny version precis är färdig så kan vi konstatera att det bara är Microsofts egen Surface-platta som kommer att köra Windows RT.

Av / 2013-09-27 - 08:52
Windows RT är ett dött operativsystem

En efter en har de fallit ifrån, tillverkarna som släppt surfplattor med Windows RT.

Redan i början av året visade det sig att Samsung inte längre tänkte ge stöd för operativsystemet, och sedan dess har flera andra märken också hoppat av. HTC hade planer på att släppa en Windows RT-surfplatta men struntade i det, enligt The Verge, och nu har Dell ställt in försäljningen av XPS 10-surfplattan som också skulle ha kört Windows RT.

Numera är det i princip bara Microsofts egen Surface RT och ASUS Vivo Tab RT som kör ARM-versionen av Windows 8 som är särskilt utvecklad för surfplattor. Men de ASUS-plattor som finns i butikerna är de sista, det kommer ingen ny Windows RT-surfplatta från ASUS, berättar Anders Haby för Ljud & Bild.

Nu tyder alltså mycket på att Microsofts nylanserade Surface 2 blir den enda surfplattan på hela marknaden som kommer att ha operativsystemet Windows RT – och då är det ju inte så svårt att lista ut hur det kommer att gå med det problem som gjort det så svårt för Windows RT att börja växa, nämligen bristen på appar som är anpassade till systemet.

Vågar du investera i Surface 2 nu, när det verkar som om det blir den enda Windows RT-surfplattan på hela marknaden?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen