Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Wifi-hårddisk ger smartmobilen superkrafter

Med den bärbara lilla hårddisken DashDrive Air får smartmobilen superkrafter: 500 GB extra minne och inbyggd laddning, plus wifi-hotspot!

Av / 2013-10-04 - 07:54
Wifi-hårddisk ger smartmobilen superkrafter

Hårddisken från ADATA kommunicerar trådlöst med mobiltelefonen eller surfplattan och rymmer 500 GB som kan lagra massor av musik, bilder och videofilmer. Allt innehåll går att strömma tillbaka till telefonen eller plattan på ett ögonblick när du vill få tillgång till det.

DashDrive Air AE800 stöder enheter med både iOS och Android. Det är bara att installera gratis-appen DashDrive Air Elite och sätta igång!

Hårddisken fungerar inte bara med smartmobiler och surfplattor utan även med vanliga stationära och bärbara datorer. Det betyder snabb och trådlös säkerhetskopiering.

I trådlöst läge kan uppemot tre användare strömma video i 1080p-kvalitet samtidigt, och fem användare i 720p-kvalitet.

Trådlös hotspot
DashDrive Air går att använda som en trådlös hotspot och dela ut den befintliga internet-uppkopplingen till maximalt åtta enheter. Användarna kan både hämta data från den trådlösa hårddisken och använda den för att komma ut på internet.

Bärbar laddare
En annan praktisk funktion är att hårddisken kan ladda mobilen eller surfplattan. Den har nämligen ett inbyggt batteri på 5200 mAh som antingen orkar driva hårddisken i åtta timmar eller kan ladda mobilen eller surfplattan via USB 2.0 eller 3.0.

ADATA DashDrive Air har måtten 13,4 x 8 x 2,15 centimeter och väger 215 gram. Priset är ungefär 1 000 kronor.

adata-group.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen