annons
annons

Nyheter

Whisky-version av Linn LP12

Ska du ha den här får du skynda dig. Linns legendariska skivspelare gjord av whiskyfat byggs bara i 40 exemplar.

Helt gratis blir den inte. Limited Edition Sondek LP12 byggs bara i 40 exemplar för att fira att Linn grundades för 40 år sedan. Kabinettet är gjort av äkta ekfat – som det varit whiskey i. Highland Park-maltwhisky, närmare bestämt, från Orkneyöarna utanför Skottlands kust.

Det ingår en jubileumsflaska med single malt som legat på fat i 40 år, och ett särskilt whiskyglas med Linn-logga på.

Själva skivspelaren är utrustad med Kandid-pickup och Ekos SE-tonarm, med Keel-armbord och innerchassi. Nätdelen är Linn Radikal. Det ingår också en Ulrika-skivspelarförstärkare så att man kan spela på alla förstärkare, även de som saknar RIAA-steg.

Skjermbilde-2013-09-23-kl.-08.20.31

Limited Edition Sondek LP12 går att beställa av din lokala Linn-återförsäljare, men du får inte vänta för länge eftersom tillgången är begränsad. Och så måste du vara villig att betala 25 000 pund för hela härligheten. Inklusive whisky.

Linn grundades 1973 av Ivar Tiefenbrun i Glasgow, Skottland, och sålde under lång tid bara grammofonen LP12. Senare tillkom högtalare och förstärkare. CD-spelare lät Linn bli i många år eftersom Tiefenbrun ansåg att CD-formatet var skräp, men så småningom ändrade de sig och konstruerade en av tidernas bästa: Sondek CD12. I dag är dock CD-tillverkningen nedlagd till fördel för mediespelare och nätverksspelare.

Men grammofoner bygger Linn fortfarande. Den senaste i raden, Majik LP12, testade vi 2009.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-