annons
annons

Tangentbord

Virtuellt tangentbord

Perifa lanserar nu i Norden det första kommersiellt tillgängliga virtuella tangentbordet.

Användningen av surfplattor och smartphones har formligen exploderat senaste åren och används mer och mer som ett alternativ till datorn. Problemet är ofta det lilla tangentbordet på telefonen och att tangenterna skymmer större delen av skärmen på en surfplatta. För att komma förbi detta finns ett flertal fullstora lösa tangentbord att tillgå. Tyvärr är de ofta större än både telefonen och surfplattan och inte helt enkla att ta med och förvara.

Koreanska Celluon och nystartade svenska Perifa erbjuder nu en lösning på problemet – ett virtuellt tangentbord som med hjälp av laser projiceras direkt på skrivbordet, eller i stort sett vilken plan yta som helst som inte är genomskinlig. Projektionen på bordet är 241x 106 mm. Kuben väger endast 77 gram och mäter bara 2x7x3 cm. Man kan alltså enkelt bära den med sig i fickan.

Eftersom tangentbordet projiceras med laser är det fullt synligt både i ljus och mörker och ljusstyrkan kan justeras i tre steg för att kunna ses optimalt. Tekniken kallas ”3D Electronic Perception Technology” och är patentskyddad i USA, EU och de flesta asiatiska länder. Tangentbordet har engelskspråkig QWERTY-layout, där Å,Ä Ö finns på andra tangenter än man är van vid. Anslutningen sker antingen via Bluetooth eller USB. Används USB laddas kuben samtidigt. En laddning räcker för ca 3 timmars användning.

Om man ansluter Magic Cube till en vanlig dator kan man använda den inbyggda musfunktionen. Man klickar bara med fingrarna på bordsskivan och den klarar då alla vanliga musfunktioner som vänster- och högerklick, dubbelklick och ”drag and drop”

Kompatibilitet är iOS 4 och senare, Mac OS 10 och senare, Android 2.2 och senare, Windows XP/Vista/8 och senare samt vilken annan enhet med stöd för Bluetooth HID. Priset hamnar på 1.495 kr.

www.perifa.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-