Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vattentäta hörlurar – ja tack!

Det kan hända den bästa, och det hände mig... Jag hade lite otur när jag tänkte men jag hoppas att Walkman W273 kan vara mina räddare i nöden.

Av / 2013-01-15 - 12:12
Vattentäta hörlurar – ja tack!

Min lediga tid ägnar jag en hel del åt träning. Jag instruerar ett par pass på Friskis i veckan och håller gärna till på gymmet när möjlighet finns. Däremot förstår jag inte vinsten med att tävla mot andra människor – det triggar mig inte alls. Jag tittar gärna på fotboll, hockey och handboll men skulle aldrig få för mig att spela själv.

Men att utmana mig själ är en helt annan femma. För cirka sex år sedan var jag på mitt första spinnpass och jag fullkomligt hatade det. Idag är jag utbildad spinninstruktör *ler* (ja, jag kan vara rätt envis om jag vill)..

Så för några månader sedan började jag fundera på nästa utmaning och provade på löpning. Kärleken och jag tog bilen ut till ett bra löparspår men efter cirka två kilometer var jag inte bara fullständigt slut, jag var brutalt uttråkad också.

Jag gav det ett par chanser till men alltid med samma resultat. Så tvingade Kärleken mig att springa till musik, trots att jag envist hävdade att man skulle lyssna på naturen och fåglarnas kvittrande … Och där kom vändningen. Jag ljuger om jag säger att löpning blivit roligt men det har blivit uthärdligt i alla fall..

Nu är det ju inte alla lurar som tål fukt sådär jättebra, men jag har hittat en Walkman från Sony som jag är lite sugen på att införskaffa. Det är en ”allt-i-en-spelare” vars enda kabel är den som sitter mellan öronsnäckorna. Enligt uppgift ska den vara så vattentåliga att du till och med kan simma med din Walkman och den sägs klara ett djup ned till två meter. Det innebär att jag kan använda den när jag är ute och springer (ja, eller lufsar runt *ler*) och sedan kan jag ha den på mig i duschen om jag skulle känna för det..

4GB-minne ger massor av utrymme för min favoritmusik och enligt pressmeddelandet ska det räcka att du laddar spelaren i tre minuter för att få 60 minuters effektiv lyssningstid. Låter nästan lite för bra för att vara sant och kan väl vara värt att prova! Med ett full-laddat batteri kan du lyssna i upp till 8 timmar.

Walkman W273, som den heter, väger cirka 29 gram och finns att köpa i färgerna svart, vitt eller blått till ett pris av 850 kronor. Men både jag och du får snällt vänta till februari 2013 då den finns tillgänglig i handeln.

I ett väldigt, väldig svagt ögonblick sa jag ja till att springa Göteborgsvarvet 2014 (hade som sagt lite otur när jag tänkte). Man kan väl säga att jag har en bit kvar – det längsta jag sprungit är 5 kilometer – men med ett par W273 i öronen blir resan mot Göteborgsvarvet säkert lätt som en plätt… Eller??

Behöver du också inspiration i form av musik när du tränar, eller är du bara allmänt nyfiken? Mer information om lurarna hittar du på: www.sony.se

//Å

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen