annons
annons

Nyheter

Vattentät och tålig systemkamera

Nikon 1 AW1 är världens första vattentäta och stöttåliga kompakta systemkamera. Perfekt för äventyrare!

Kanske är kundkretsen i minsta laget. Men om det skulle visa sig att intresset finns så har Nikon antagligen träffat mitt i prick med sin AW1. Då kan den sälja som glass en het sommar. Den är nämligen den enda systemkameran på hela marknaden som tål minusgrader, 15 meters djup och fritt fall från 2 meter.

AW1 bygger på Nikons lilla systemkamera J3. Vilket betyder en 1-tums bildsensor med 14 megapixlar, blixtsnabba 15 bilder/s – upp till 60/s med låst fokus – och Nikons unika ”rörelsebild”-funktion som filmar en kort slowmotion-snutt och avslutar med en stillbild.

AW1

Nikon är inte nybörjare när det gäller vattentäta kameror, de har lång erfarenhet av sin Nikonos-serie med riktiga dykarkameror som tål 50 meters djup. Med sitt orange silikonöverdrag påminner faktiskt AW1 en hel del om de gamla Nikonos-kamerorna.

Men AW1 är heldigital, vilket betyder inbyggd GPS-loggning, höjdmätare, djupmätare och digital optimering av undervattensbilderna.

AW1-topp

Kameran har inbyggd blixt, men ingen blixtsko, och säljs i kit för 7600 kronor med en ny 11–27,5 mm-zoom (motsvarar 30–74 mm) som också är vattentät och som bara säljs tillsammans med AW1. Det finns också en 10 mm/f2,8-vidvinkel (motsvarande 27 mm) som också är vattentät.

Nikon.se

AW10_BK_1

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-