annons
annons

Värstingprojektor med 4K-upplösning

Sony har just släppt en ny hemmabioprojektor med 4K-upplösning som har fyra gånger högre upplösning på duken än en vanlig projektor.

Highend-projektorn heter VPL-VW500ES och är lillebror till smått fantastiska VPL-VW1000ES, som vi har testat. Den nya modellen har 4K-paneler av typen SXRD, som vi har goda erfarenheter av eftersom de har bra färgåtergivning och fyllnadsgrad. Med en upplösning på 4096 x 2160 och DCI-stöd får du fyra gånger så hög upplösning och större färgspektrum än HD-projektor.

Sony-projektorn har även Reality Creation, som skalar upp full-HD från exempelvis blu-ray (även 3D) till 4K-upplösning på duken. Om det fungerar lika bra i VW500ES som i storebror VW1000ES har vi verkligen något att se fram emot.

Sony berättar också att VW500ES har 1700 ANSI Lumen i teoretisk ljusstyrka och ett kontrastomfång på 200 000:1. Mycket respektabla siffror alltså, det ska bli intressant att se hur bra det ser ut i verkligheten.

Projektorn har motorstyrd fokus, zoom (2,06x) och linsjustering samt autokalibreringsfunktion. Som vi också ser fram emot att få testa.

En annan modell är den enklare VPL-HW55ES, efterträdaren till HW50ES som vi också har testat. Den nya 3D-projektorn med full-HD-upplösning har 1700 ANSI Lumen och 120 000:1 i kontrast.

Båda projektorerna kommer i oktober och är kompatibla med trådlös HDMI som extra tillbehör, så att man kan ta emot signal från blu-ray och spelkonsol utan att dra långa videokablar.

VPL-HW55ES_Black
– VPL-VW500ES tar bioupplevelsen in i hemmet som aldrig tidigare och stärker Sonys åtagande att leda utvecklingen av 4K, från kameralinsen till vardagsrummet. Innovationer såsom Sonys 4K SXRD-paneler ger en oöverträffad bildkvalitet med hög upplösning som gör att 4K kan bli verklighet för flera. Med nya VPL-HW55ES skapas en unik hemmabioupplevelse i 3D och vi breddar därmed vårt sortiment för våra kunder, säger Patrik Eklund, Channel Account Manager på Sony Professional Sverige.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-