annons
annons

Nyheter

Världens minsta systemkamera

Med Pentax Q-S1 kan man få en riktigt kompakt systemkamera med utbytbar optik.

De små systemkamerornas största fördel att är att de är mycket mindre och lättare än spegelreflexer. Och ingen är mindre än Pentax små kameror i Q-serien. Som nya Q-S1.

Tack vare en pytteliten bildsensor som har 12 megapixlar och de beskedliga måtten 1/1,7 tum har det gått att göra kamerahuset och objektiven så små att kameran nästan ser ut som en miniatyr.

Q-S1 är goda nyheter för alla som vill ha en så liten kamera som möjligt.

Läs testet av Pentax Q här.

Den är inte mycket större än en vanlig kompakt, men har fördelen att ha utbytbar optik, inbyggd blixtsko och – av bilderna att döma – smidigare skötsel i form av stora inställningshjul.

Pentax-QS1

Ljuskänsligheten anges till respektabla ISO 12800, så att man kan fotografera i dåligt ljus, och hastigheten är godkända 5 bilder i sekunden. Q-S1 har inbyggd bildstabilisator, vilket gör den ännu bättre på att ta bilder i dåligt ljus och med längre slutartider. Och kameran finns till och med i flera piffiga färger.

Pentax Q-S1 ska finnas i butikerna i september och går att köpa som enbart kamerahus eller med en 5-15 mm normalzoom motsvarande 27-80 mm, alternativt i kombination med en 15-45mm telezoom, motsvarande 80-240mm.

Q-S1_colors

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-