annons
annons

Världens första ögonstyrda datorer

Svenska Tobii är först i världen med att lansera en dator som kan styras med ögonen!

Nya datorerna Tobii I-12 och I-15 kan styras med synen. Tobii kallar tekniken för Gaze Interaction och går ut på att datorerna går att styra med hjälp av en inbyggd styrenhet som registrerar ögats rörelser.
Det kan verka som en dyr leksak men det handlar egentligen om datorer som är skräddarsydda för personer med funktionsnedsättningar, till exempel cerebral pares, ALS eller de som drabbats av stroke – alltså de som behöver hjälp med att kommunicera för att kunna leva mer självständiga liv.

Alltid tillgänglig, alltid på
Om det gäller kommunikation ansikte mot ansikte eller med personer som befinner sig långt borta spelar ingen roll, datorerna ska kunna anpassa sig efter användarens livsstil. De går att ha utomhus, i sängen, vid middagsbordet – var som helst, när som helst.

Mer social kommunikation
Ett stort urval av programvaror och funktioner gör det enklare att kommunicera till vardags, både via e-post, SMS, chat, Skype eller med telefonsamtal med avancerad bluetooth-teknik. Användaren kan också ta bilder med datorn och dela med sig av dem via e-post eller sociala medier, surfa på nätet, spela spel, använda vanliga PC-program och styra omgivningen omkring sig

Praktisk och robust
Tobii-datorerna anpassas efter användarens behov och ger mer självständighet samtidigt som de tål vardagens ibland hårda strapatser. Man kan ta dem med sig överallt utan att tänka på att de ska gå sönder.

Tobii.com

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-