Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

VAIO är tillbaka!

Fast utan Sony.

Av / 2015-02-17 - 11:35
VAIO är tillbaka!

För drygt ett år sedan kastade Sony in handduken och meddelade att de slutade helt med PC-datorer, vilket innebar att 5 000 anställda blev av med sina jobb.

På samma gång meddelades att en investeringsfond som hette Japan Industrial Partners ville köpa Sonys VAIO-märke och driva det vidare. Sedan dess har vi inte hört något om saken, men nu är den populära Windows-datorn plötsligt tillbaka – fast utan Sonys logga.

Det handlar om två helt nya VAIO-produkter, som dessvärre bara släpps på den japanska marknaden i första vändan.

vaio-z-5

Den första är VAIZO Z, en två-i-ett-hybrid som både kan fungera som bärbar dator och surfplatta. Skärmen är på 13,3 tum (2560 x 1440 pixlar) och chassiet är gjort av kolfiber och aluminium och väger bara 1,34 kilo. Datorn är 16,8 mm på det tjockaste stället och skryter med en batteritid på mer än 15 timmar! Under skalet sitter en Intel Core i7-processor, antingen 8 eller 16 GB RAM samt en SSD-disk med upp till 1 TB. Priset hamnar på ungefär 1600 dollar.

vaio-z-2
VAIO Z är en hybriddator.

Den andra modellen heter VAIO Z Canvas och har en 12,1-tums skärm (2560 x 1704) som kan kopplas loss helt från tangentbordet – den påminner alltså mycket om Microsofts egen Surface Pro 3. VAIO Z Canvas har 256 GB lagringsplats och 16 GB RAM. Det ingår också en penna, och tanken bakom datorn är att den ska vända sig till användare som arbetar med grafisk design och bildbehandling.

vaio-z-canvas-1

Båda VAIO Z-modellerna har senaste versionen av Windows.

Här är den nya reklamvideon för VAIO-datorerna – på japanska!

https://www.youtube.com/watch?v=jfEcOIExsrQ

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen