Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Unik högtalardesign

Runda högtalare är inget nytt, men Fujitsu gör det på sitt eget sätt i deras Eclipse.

Av / 2014-01-11 - 20:56
Unik högtalardesign

Eclipse tycker att alla högtalare ska ha koaxiala element, ungefär som Tannoy, med diskanten i mitten av mellanregistret för att det ska bli perfekt timing i alla frekvenser. Dessutom tror de på nollbaffelteorin som säger att en platt baffel orsakar förvrängningar och färgar ljudet. Därför sitter elementet fast på insidan av det som egentligen inte är en baffel, eftersom en rund eller elliptisk högtalare ju inte har någon frontplatta.

 

TD712zMK2_prd_01
Toppmodellen Eclipse TD712zMK2 kostar 5 000 pund per par, med stativ. De väger 25 kilo och när vi lyssnade på dem tillsammans med Eclipses subbas slogs vi direkt av hur stort och oansträngt det lät. Ljudet gav definitivt mersmak.

TD510ZMK2_SV_TD510MK2_BK_TD508MK3_WH_img_white_02
De mindre och trådlösa TD-M1s har AirPlay och inbyggda förstärkare samt USB-anslutning som stöder 24 bit/192 kHz. De går naturligtvis att syra med en iPhone-app och går att köpa från och med februari för 1000 pund per par.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen