Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Spela konsolspel direkt på LG-TV:n

Har du en LG-TV som kör WebOS kan du snart spela GameFly-spel direkt på TV:n.

Av / 2016-03-03 - 09:54
Spela konsolspel direkt på LG-TV:n

De som äger smart-Tv från LG kan snart spela de senaste spelen i samma kvalitet som på en spelkonsol – direkt på TV:n utan att koppla in något annat än en spelkontroll! Det meddelar LG i ett pressmeddelande.

LG ger tillgång till GameFly Streaming App på WebOS 2.0 och 3.0 genom att lägga till appen som en del av den programvaruuppdatering som släpps i april. Speltjänsten använder sig av externa cloud-servrar som streamar konsolspel till TV-apparater och andra medieenheter.

Genom att använda den nya spel-appen till en fast månatlig kostnad kan de som har en LG-TV komma åt GameFly Streaming Packs, som innehåller populära spel som Tomb Radier: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders och Red Faction Armageddon. GameFlys bibliotek innehåller också Lego Batman 3, Pacman Championship Edition och WRC4.

Med GameFly-tjänsten behöver du bara koppla in en spelkontroll, till exempel Logitech F310, till TV:n för att kunna spela spel i konsolkvalitet. Foto: Logitech
Med GameFly-tjänsten behöver du bara koppla in en spelkontroll, till exempel Logitech F310, till TV:n för att kunna spela spel i konsolkvalitet. Foto: Logitech

GameFly Streaming App till LG släpps i fler än 20 europeiska länder, inklusive Sverige, och USA i slutet av april. Kort efter detta blir tjänsten tillgänglig i fler länder över hela världen.

GameFly rekommenderar följande spelkontroller: Logitech F310, Logitech F710 och Xbox wired controller.

Något pris på GameFly-abonnemanget har inte LG avslöjat.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen