Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny OLED-TV från Panasonic 2015?

Ny OLED-TV från Panasonic 2015?

Av / 2015-08-07 - 08:39
Ny OLED-TV från Panasonic 2015?

I början av september går årets IFA-mässa av stapeln. Där visas några av höstens mest spännande elektroniknyheter inom såväl ljud, bild, data och mobil som vitvaror(!). Det ryktas också om att Panasonic kommer att avtäcka sin första OLED-TV, 65CZ950 (källa: HDfever). Den nya toppmodellen ska ha 4K-upplösning och tämligen säkert också klara av video i HDR-kvalitet.

panasonic_oled65CZ950-
Panasonic 65CZ950

De senaste åren har Panasonic visat upp flera prototyper på OLED-skärmar i olika storlekar och utföranden. De hade också ett samarbetsprojekt med Sony om att erbjuda OLED till massorna, men det lades ner. På sin egen minimässa i februari, Panasonic Convention, visades en konkav 65-tums 4K-OLED, som antagligen byggde på en bildpanel från koreanska LG Display. Enligt ryktena är det denna modell som nu ska sättas i produktion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nya OLED-panelerna har en nästan oöverträffad bildkvalitet, men som våra tester har visat krävs det mer än så för att skapa en äkta referens-TV. Det ställs höga krav på att övrig hårdvara och programvara fungerar för att resultatet ska bli som förväntat.

Panasonic har med sina toppmodeller 65AX900 och 60ZT60 visat att de tillhör de bästa i klassen när det gäller bildbehandling. En TV som kombinerar LG:s panelteknik med Panasonics erfarenhet på bildfronten har därför potential att bli en ”höjdare” under förutsättning att ingenjörerna har tillbringat tillräckligt tid i mörkrummet. Vi väntar med spänning!

Vad Panasonic-skärmen kommer att kosta är för tidigt att säga, men den förmodas hamna lite över LG:s 65-tummare 65EG960, som nu för tiden ligger på 75 000 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen