Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Första Android-TV:n från Sony 2015

I februari är Sony färdiga med en TV som bygger på Googles plattform. Den får både PlayStation Now och Remote Play.

Av / 2014-12-08 - 16:05
Första Android-TV:n från Sony 2015

700 dollar. Det är vad det kostar att skaffa sig en helt ny Sony-TV som bygger på Googles nya Android TV-plattform, skriver webbplatsen flatpanels.dk. Förutom Android TV-operativsystem har TV:n både PlayStation Now och Remote Play, vilket innebär att användaren kan spela PS2- och PS3-spel på TV:n via molnet genom att bra koppla in en trådlös spelkontroll – och det går att streama spel från en nätverksansluten PS4 till TV:n, även om konsolen egentligen är ansluten till en annan TV i hemmet.

PlayStation Now har inte lanserats i Europa ännu, men Remote Play kommer att fungera direkt.

Google lanserade Android TV i samband med utvecklarkonferensen Google I/O i juni. Det handlar om en speciell version av Android – som bygger på Lollipop-utgåvan av det mobila operativsystemet – vilket betyder att utvecklare bör kunna konvertera mobil-appar till TV-formatet.

Android TV kommer också att ha samma funktionalitet som Chromecast, så att man kan använda surfplattan och mobilen för att söka med (i exempelvis Netflix eller Viaplay) och sedan få upp filmen direkt på den stora skärmen.

nexus-player

Det är inte bara Sony som är på gång med TV-apparater som gör Android TV-operativsystem, utan även Philips. Även Googles egen Nexus Player, som också just har lanserats, bygger på plattformen.

Läs mer om Android TV här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen