Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

3D är dött

Först bestämde sig Samsung för att skippa 3D. Och nu följer Philips efter.

Av / 2016-02-21 - 00:50
3D är dött

I torsdags lanserade TP Vision nya TV-apparater under Philips-märket. Förutom att lägga mycket fokus på Ambilight, som expanderar TV-skärmens innehåll genom att lysa upp bakväggen i matchande färger, nämndes det i förbigående att ingen av de nya apparaterna kommer stöda 3D. Du läste rätt: ingen. Inte ens de dyraste premiummodellerna. Därmed följer Philips efter Samsung med att ge upp 3D.

LG har också tagit bort stödet för 3D på alla modeller bortsett från de mest påkostade. Och med tanke på att standarden för Ultra-HD Blu-ray inte ens stöder 3D så kan vi lugnt säga att 3D är dött som konsumentformat. Vill du ha den extra dimensionen i framtiden så får du gå på bio.

Vi vet ännu inte vad Panasonic och Sony har för planer. Men det spelar egentligen inte roll när de andra giganterna har bestämt sig: 3D är härmed dött.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen