annons
annons

TV

Tunna HDTV från Panasonic

Panasonic är snart klara med hela sju nya modellserier, från 19 till 54 tum. Den allra tuffaste skärmen är bara 25 millimeter tjock.


Panasonics Z1-skärmar i 46 och 54 tum.
Bildkvalitet och miljö påstås vara ledorden för de nya skärmarna. Även plasmatekniken har fått en reducerad strömförbrukning och toppmodellen är bara 25 mm tunn. Z1-apparaterna finns i två storlekar, den största är 54 och den minsta 46 tum.

Trots en bildyta på 54 tum är Z1 bara 25 mm tjock.

Z1-modellerna sägs ha en kontrast på 2 000 000:1 och är THX-godkända, vilket betyder att bildinställningarna är optimerade för att leva upp till vissa krav på bildkvalitet.
Modellerna stöder trådlös överföring via den nya DNLA-standarden, och kan användas tillsammans med Panasonics kommande trådlösa HDMI-sändare. Som överför full 1080-linjers upplösning – progressivt – i upp till 60 Hz till Z1-skärmarna.

Trådlösa högtalare och trådlös HDMI är snart verklighet med Panasonics nya Z1-skärmar och ZT1-högtalare.
Apparaterna har dessutom Panasonics 600 Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation (puh!) som sägs ge en flimmerfri bild i 1080-upplösning. Vi ber att få återkomma till tekniken i ett kommande test, där vi ska ta reda på hur den fungerar.
Tekniken finns också i andra skärmar från Panasonic, till exempel V10-serien (bilden nedan), G15- och G10-serien, som också innehåller nya modeller i Panasonics LCD- och plasmasortiment.

V10-seriens modeller är 42 respektive 50 tum stora och delar merparten av tekniken och specifikationerna från Z1-serien, fast allt sitter i ett mer konventionellt kabinett som vi gissar är mycket billigare att bygga. Fast de har ändå kostat på sig en heltäckande glasplatta på fronten, som ser väldigt tjusig ut i verkligheten. Två LCD-versioner finns i 32 och 37 tum.

I G10- och G15-serien har skärmarna bland annat IPS Alpha LCD-paneler med LED-bakgrundsbelysning för att få bättre kontrast och lägre strömförbrukning.

De allra billigaste skärmarna finns i S10-, X10/X15- och C10-serierna, som finns allt från 19 till 50 tum.

www.panasonic.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-