annonse
annonse

Spännande Revel-konceptmodell och klassiskt återseende från JBL.

annonse

När det gäller klassisk hifi finns det inte många som kan matcha Harman-koncernen i omfattning och tekniska muskler. På årets CES-mässa visade de upp ett svindlande antal produkter i alla pris- och kvalitetsklasser.

Den mest överraskande nyheten från Harman var att highend-märket Mark Levnson hoppade på vinylvågen och släppte deras första skivspelare. Mätt med Mark Levinsons mått så är priset på 10 000 dollar relativt billigt.

Harman-ägda Mark Levinson har fått en vinylsvarv i sortimentet. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

Harman-ägda Mark Levinson har fått en vinylsvarv i sortimentet. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

 

Inte fullt lika banbrytande, men nog så intressant, är en uppdaterad version av Performa 3-högtalaren från Revel. Den visades upp som konceptmodell under namnet Performa 3 Be. Som namnet antyder har diskanten membran av beryllium. Förutom att vara dyrt och giftigt har beryllium den egenskapen att metallmembranen har en högre uppbrytningsfrekvens. Diskanten i Performa 3 Be når upp till 35 kHz utan uppbrytning – och alltså med mycket låg förvrängning. Bas- och mellanregisterelementen har membran av ett material som kallas för Deep Ceramic Composite. Vi hade tyvärr inte någon möjlighet att provlyssna i montern.

Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

 

Klassisk monitor i ny version
JBL fyller 70 år i år. Jubileet firas med ett återseende av en klassiker, monitorhögtalaren 4312 (bilden överst). Nykomlingen har fått ett ”SE” i modellbeteckningen och uppdaterade element, men släktskapet är uppenbart. Den är avsedd för professionellt studiobruk men eftersom den ”civila” versionen, L100 Century, fortfarande är älskad och eftertraktad så kommer det förmodligen att säljas en del 4312 SE för privat bruk också.

JBL Pulse med inbyggd ljusshow. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

JBL Pulse med inbyggd ljusshow. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

 

I JBL-montern hittade vi också mer anspråkslös – och billigare – elektronik. Bland annat resehögtalaren JBL Pulse 3 som förutom 360-graders ljud kan skryta med en inbyggd ljusshow som styrs av musiken.

Hörlursmärket AKG, som också är en del av Harman, visade upp massor av nya modeller. En av de mest intressanta var en trådlös version av N60 NC med aktiv brusreducering. (Läs vårt test av den trådbundna versionen.)

Nu finns AKG N60 NC i en trådlös version. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

Nu finns AKG N60 NC i en trådlös version. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild.

 

Ny ägare
Sedan Harman köptes av Samsung i november är den många som har varit nyfikna på vad det kommer att innebära för varumärkenas framtid. Vad som kommer att hända visste inte de Harman-anställda i montern på CES heller. Ägarbytet är fortfarande så nytt att ingenting har läckt ut. Men de anställda var fyllda av både förväntan och tillförsikt inför framtiden.

Les også:

Sakernas internet, smarta hem och dansande robotar

Asus visade bland annat upp tuffa mobiler och superlätta datorer.

XPS 15 utklassar Macbook Pro och XPS 13 blir hybrid

Både små och stora lurar utan sladd visades upp i Vegas

Bildpanelen ÄR högtalaren. Vi har både sett och hört den.

W som i Wallpaper. Eftersom den är så tunn. Vi snackar 2,57 millimeter – och den ser fantastisk ut.

En ny generation ”Quantum Dot” ger bättre färger än någonsin.

TV-apparaterna blir ännu plattare och ännu bättre. Hemmet blir smartare. Och robotarna kommer!

På forsidan nu

Olympus PEN E-PL9

Storleken på kameran är avgörande för många. Om den är för stor och tung så betyder det att den används...

Denon AH-D5200

Denon gör hörlurar av alla klasser och sorter. Från in-ear-sportmodeller till highend-modeller avsedda för lugn och ro hemma. Denon AH-D5200...

6 trådlösa öronproppar

Det är inte alla som tycker det är kul att släpa kroppen till det lokala gymmet för att bränna kalorier....

8 bärbara radioapparater

Man behöver bara en radiomottagare, sedan allt är klart för sportsändningar, debattprogram och musik. Är mottagaren dessutom en reseradio så...

Geostorm: Bland det dummaste vi har sett!

Låt det vara sagt med en gång: vi har inget emot ”hjärndöda” actionfilmer utan något annat syfte en ren popcornunderhållning....

annonse
annonse
annonse
annonse