annons
annons

IFA 2014

Tunga mobiler från Sony

Tre saker på en gång! Sony lanserar toppmodellerna, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact och Xperia Z3 Tablet Compact.

Kunimasa Suzuki, vice VD för Sony och ansvarig för Sony Mobile, hade med sig mycket godsaker till IFA-mässan. På en stor presskonferens presenterade Sony ett ymnighetshorn av mobila nyheter.

Xperia Z3
Den absoluta flaggskeppsprodukten är efterträdaren till populära Xperia Z2. Den nya modellen har en skärm på 5,2 tum och är med sina 7,3 millimeter ungefär 10 procent tunnare än sin föregångare. Den väger 152 gram.

Skärmen är av typen IPS LED och har för övrigt Sonys egen Triluminos-teknik, som enligt Sony ger bättre och mer naturliga färger, samt X-Reality som ska ge en bättre synvinkel och tydligare skärmkvalitet utomhus i solljus.

Bakom skärmen sitter en Snapdragon 801 quadcore-processor på 2,5 GHZ samt 3 GB RAM.

DSC01239

Kameran har en 1/2,3-tums Exmor RS-sensor med 20,7 Mp-upplösning. Sony har lyckats höja ljuskänsligheten till ISO 12800, vilket betyder att det är slut på mörka och oskarpa bilder inomhus och utomhus. Objektivet har dessutom förbättrats ytterligare med ett vidvinkelobjektiv på 25 mm.

Sony Xperia X3 är vatten- och dammskyddad ner till 1,5 meter (IP68). Och ska vi lita på Sony så håller batteriet i upp till två dagar.

Xperia Z3 Compact
Den mindre varianten har i princip samma specifikationer som flagskeppet. Skärmen är dock bara 4,6 tum stor. Xperia Z3 Compact är8,6 mm tjocklek och väger 129 gram.

Xperia-Z3-and-Xperia-Z3-Compact_PIC_20x30

Både Z3 och Z3 Compact är laddade med Android KitKat (4.4.4). Z3 finns i färgerna vit, svart, koppar och ”silver green”, och Z3 Compact i vit, svart, orange och grön.

Priserna förväntas bli 6 000 respektive 4 700 kronor. Båda modellerna ska finnas i butik i månadsskiftet september/oktober.

Z3 Tablet Compact
Sonys nya surfplatta är deras första med 8-tums skärm. Upplösningen är full-HD. Plattan är bara 6,4 mm tjock och väger 270 gram.

Precis som mobiltelefonerna är Z3 Tablet Compact vatten- och dammskyddad och har en Snapdragon 801 quadcore-processor på 2,5 GHz och 3 GB internminne.

Skärmen är utrustad med Live Color LED, en teknik som lånats från de senaste BRAVIA TV-modellerna från Sony, vilket ger skarpa och naturliga färger. Triluminos och X-Reality finns också på plats.

DSC01226

Z3 Tablet Compact har två kameror. Den på baksidan har 8,1 megapixlar och filmar i full-HD med Exmor RS-teknik.

Operativsystemet är Android KitKat (4.4.4) och det går att välja mellan färgerna svart och vitt och versioner med 4G eller wifi.

Xperia Z3 Tablet Compact kostar från 3 600 kronor (16 GB, wifi) till 4 500 kronor (16 GB, LTE/4G). Kommer till Sverige i höst.

Spela PlayStation på Xperia Z3, Xperia Z3 Compact och Xperia Z3 Tablet Compact
Z3 och Z3 Compact är de första smartmobilerna som har PS4 Remote Play, som gör det enkelt att styra PlayStation 4 från mobilen. Om TV:n är upptagen i vardagsrummet kan man via trådlöst internet koppla telefonen till PS4-konsolen och spela trådlöst på skärmen. Även surfplattan Xperia Z2 Tablet Compact har PS4 Remote Play-funktionen.

PS4 Remote Play lanseras i november.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-