annons
annons

Nyheter

Trådlöst allt-i-ett från Cambridge Audio

Om du funderar på att byta ut stereon mot något som tar lite mindre plats och som dessutom är trådlöst, bör du ta en närmare titt på Minx Xi.

Urvalet av små käcka anläggningar som har allt inbyggt växer för varje dag. Man kan välja mellan kompletta allt-i-ett-lösningar och trådlösa högtalare med inbyggda förstärkare. Eller som här: en trådlös integrerad förstärkare med inbyggd digitalomvandlare (DAC) som bara behöver kompletteras med ett par bra högtalare.

Här är ett test av fem andra nätverksförstärkare med streaming.

Då får man en kompakt och praktisk liten stereo som kan kopplas till det mesta, även digitala ljudkällor som TV:n eller en bärbar dator. Viktigast är dock att man kan streama musik direkt från mobilen eller surfplattan.

galaxy-tab-iphone-minx-xi

Cambridge Audios Minx Xi har det mesta inbyggt. Den kan streama musik direkt via bluetooth och stöder aptX-standarden som klarar CD-kvalitet. Minx Xi kopplas till det trådlösa nätverket så att det går att streama från andra enheter också. Och tack vare en 24 bit/192 kHz-omvandlare från Wolfson (WM8728) bör ljudkvaliteten vara hög.

Effekten på 2 x 40 watt (8 ohm, RMS) räcker gott och väl till ett par bra stativhögtalare.

Cambridge-anläggningen stöder högupplösta, 24-bitars FLAC- och WAV-ljudfiler och det finns analoga ingångar också. Och internetradio.

minx-xi-rear

Styrningen görs från en smartmobil med Stream Magic-appen för Android och iOS.

Minx Xi kostar 6 000 kronor.

Hifiklubben.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-