annons
annons
annons

Nyheter

Trådlösa toppmodeller i Sonys 1000X-serie

Sony utökar sin 1000X-familj med tre nya hörlursmedlemmar. Två av dem har brusreducering som kompenserar för atmosfäriskt tryck.

annons

Sony vill ta brusreduceringen till nya höjder genom att systemet analyserar omgivningens lufttryck, till exempel i ett flygplan, och optimerar brusreduceringen därefter. Precis som i MDR-1000X är brusreduceringen dessutom specialanpassad efter lyssnarens öron genom att en ljudsignal skickas in i örat och mäts på vägen ut igen.

WH-1000XM2 i svart. Foto: Sony

WH-1000XM2 i svart. Foto: Sony

 

Trådlösa öronkåpor blir bättre
MDR-1000X har varit en av marknadens bästa trådlösa hörlurar med brusreducering. Nu utgår den och ersätts av WH-1000XM2 som har fått det nya brusreduceringssystemet. Dessutom ska den nya modellen ha bättre batteritid än föregångarens 20 timmar. Vi har stora förväntningar på den här och tänker testa den så fort vi bara kan!

Öronproppar med brusreducering
Tycker du att öronkåpor är för stora att släpa på så kan Sony locka med in-ear-modellen WI-1000X. Även denna strömmar musiken trådlöst från din mobiltelefon via Bluetooth och har samma brusreducering. Elektroniken sitter i en nyutvecklad nackbygel.

WF-1000X är helt trådlösa hörlurar. Foto: Sony

WF-1000X är helt trådlösa hörlurar. Foto: Sony

 

Helt trådlösa proppar
Frontfiguren i den nya familjen måste dock vara WF-1000X. Här snackar vi nämligen om helt trådlösa öronproppar. Man stoppar en i varje öra, så synkroniseras de helt trådlöst. Och vips! så har man trådlöst ljud.

Vi såg en prototyp av WI-1000X i Las Vegas i januari, och då var batteritiden osäker. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vi såg en prototyp av WI-1000X i Las Vegas i januari, och då var batteritiden osäker. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Vi såg en prototyp av de här hörlurarna på CES i Las Vegas tidigare i år. En sak vi undrade över var batteritiden, eftersom motsvarande modeller från konkurrenterna bara orkar tre timmars speltid innan de behöver laddas. Då svarade Sony att de jobbade på saken och att de aldrig tänkte släppa lurarna om de inte lyckades få bättre batteritid än så. Ännu så länge har vi inte fått några slutgiltiga specifikationer, men låt oss hoppas på minst fem timmar.

App
Alla de tre hörlursmodellerna får fler funktioner om man laddar ner Sonys nya Headphones Connect-app. Då får man EQ-funktioner och dessutom världens första aktivitetsigenkänning, som gör att brusreduceringen kan skräddarsys genom att till exempel stängas eller släppa in ljud från omgivningen beroende på hur man använder lurarna och vad man vill kunna höra.

Pris och tillgänglighet
De nya Sony-hörlurarna släpps i september och har följande riktpriser:

WF-1000X: 2 700 kr
WI-1000X: 3 300 kr
WH-1000XM2: 4 000 kr

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .