annons
annons

Nyheter

Trådlös version av KEF X300A

Nu kommer KEFs populära aktiva högtalare med både AirPlay och DLNA!

Vi sparade inte på superlativen när vi testade KEFs aktiva monitorhögtalare X300A. Den är utrustad med det berömda Uni-Q-koaxialelementet samt inbyggd förstärkning, aktivt delningsfilter och digitalomvandlare. Och ljudet är verkligen imponerande – speciellt för närfältslyssning på ömse sidor av datorskärmen, där det speciella koaxialelementet ger en oerhört välfokuserad ljudbild.

Läs testet av KEF X300A här.

Enda klagomålet vi hade på X00A var de begränsade anslutningarna. Med USB som enda ingång måste de kopplas direkt till en dator, och det blir av naturliga skäl en del extra sladdar när båda högtalarna ska ha ström och musiksignal.

x300a_10b

Nu har däremot KEF släppt en trådlös version av X300A som är lite smidigare att koppla in. Högtalarna stöder Apples trådlösa AirPlay, vilket innebär att de kan spela musik från iPod, iPhone, iPad och iTunes trådlöst via hemnätverket. Och alla som inte kör med Apple-produkter klarar sig fint med överföringsprotokollet DLNA, som innebär att de flesta Android-enheter också går att koppla in. KEF har dessutom en egen Android-app som styr musiken.

KEF_X300A_Wireless_rear-580x383

Helt trådlösa är X300A dock inte. De måste naturligtvis ha ström och KEF använder fortfarande en USB-kabel för att koppla ihop de båda högtalarna med varandra. Den trådlösa överföringen kommer troligen också att vara begränsad till 16 bit/44,1 kHz – alltså CD-kvalitetet – medan USB-versionen stöder högupplöst 24 bit/96 kHz.

4ddb1a8f24

Priset blir en del högre. Originalversionen av X300A säljs för 8 000 kronor men du får räkna med att betala närmare 10 000 för X300A Wireless, som för övrigt finns i både svart och vitt utförande.

Digitalbild.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-