annons
annons

Nyheter

Trådlös och lättplacerad högtalare från Libratone

Danska Libratone har en helt rund trådlös högtalare som går att hänga på väggen eller ställa nästan var som helst.

Den lilla högtalaren heter kort och gott Loop och finns i många olika färger när den dyker upp i butikerna i oktober. Loop är trådlös och behöver alltså bara ström för att strömma musik, antingen från en iPad eller iPhone med hjälp av Apples AirPlay eller via DLNA så att det går att strömma musik från Android-enheter – och det går naturligtvis att spela direkt från Spotify, WiMP, Pandora och webbradiostationer.

Loop har även Libratrone Direct-tekniken som är Libratones version av Wifi Direct, så att man kan strömma musik direkt till högtalaren utan att vara ansluten till ett trådlöst nätverk.

Libratone_Loop_RaspberryRed_Wall

Med hjälp av Libratones app går det att fintrimma bas och diskant.

Högtalaren är gjord av formgjuten plast som är format för att minimera kabinettresonanser. Sammanlagt 120 watts effekt och digital signalbehandling gör att det 5 tum stora baselementet når ner till respektabla frekvenser, faktiskt ända ner mot 40 Hz. Det är tillräckligt lågt för att en konsertflygel inte ska låta som ett skolpiano.

Två banddiskanter och ett passivt baselement kompletterar stereoljudet och den korta demonstrationen som Ljud & Bild fick var övertygande. Så missa inte testet av Loop i decembernumret om du är ute efter en liten och läcker trådlös högtalare att skriva upp på önskelistan.

Libratone-colours

Loop kostar 4 400 kronor och finns i färgerna Pepper Black, Salty Grey och Raspberry Red – och det går också att köpa till tygfronter i färgerna Pineapple Yellow, Passion Pink, Plum Purple och Petrol Blue.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-